wera_2017 Posted September 11, 2017 Report Posted September 11, 2017 Witajcie, kilka dni temu wleciałam na wizie turystycznej do USA i rzeczywiście w celach turystycznych. Odwiedzam znajomych na południu USA. Od połowy października z kolei rozpoczynam na północy USA roczny kurs językowy. Mam wizę F1 i I-20. Czy muszę wylecieć z USA by aktywować wizę studencką? Czy wystarczy może podejść do jakiegoś punktu granicznego i powiedzieć w czym rzecz, poprosić o zmianę statusu? Boję się, że przez to , że wleciałam wcześniej na turystycznej nie opuszczą mnie spowrotem.
sly6 Posted September 11, 2017 Report Posted September 11, 2017 możesz tak zrobić na granicy z Kanadą lub Meksykiem. Wyjazd i wjazd.
wera_2017 Posted September 12, 2017 Author Report Posted September 12, 2017 A czy mogę np. pójść osobiście do USCIS i poprosić o zmianę?
horota Posted October 10, 2017 Report Posted October 10, 2017 Drogi Administratorze, mam krótkie pytanie - czy sponsorem przyszłego studenta musi być obywatel USA, czy może to być rodzic, znajomy z Polski?
sly6 Posted October 10, 2017 Report Posted October 10, 2017 może być każdy kto zgodzi się na finansowanie.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.