katlia Napisano 18 Maja 2018 Zgłoś Napisano 18 Maja 2018 47 minut temu, americanstories napisał: Hehe, Ameryka burgerami i pizzą płynie, ale zależy co lubicie North Carolina to nie cala Ameryka. (Na szczescie ! )
americanstories Napisano 18 Maja 2018 Zgłoś Napisano 18 Maja 2018 21 minutes ago, katlia said: North Carolina to nie cala Ameryka. (Na szczescie ! ) A co dobrego serwują w Colorado ?
katlia Napisano 18 Maja 2018 Zgłoś Napisano 18 Maja 2018 Wspaniala wolowina, swietna kuchnia meksykansko-latynoska, tajska, wietnamska i duzo hipsterskich, odwaznych restauracji typu "nouvelle" - kuchnie europejsko-amerykanskie z nowoczesnymi akcentami. Duzy wybor, we wszystkich cenach. Moze nie tak duzy jak na Manhattanie lub w San Francisco -- ale mozna tu swietnie i roznorodnie jesc. Znajomi z Polski -- ktorzy sa swiecie przekonani ze amerykanie jedza syf -- nie mogli sie nadziwic
Dread Napisano 20 Maja 2018 Zgłoś Napisano 20 Maja 2018 Dnia 16.05.2018 o 02:14, americanstories napisał: A to nasze rejony, mieszkamy tu od niespełna roku : ) jakbyś miał jakieś pytanka to śmiało. Udanej wycieczki ! Jakie miejsca poleciłbyś odwiedzić w bliższych lub dalszych okolicach raleigh? Pytam o atrakcje, które bedę też dobre dla 3letniego dziecka. Ja wypatrzyłem outer banks, nc zoo.
Dread Napisano 21 Maja 2018 Zgłoś Napisano 21 Maja 2018 Dnia 20.05.2018 o 19:48, Dread napisał: Jakie miejsca poleciłbyś odwiedzić w bliższych lub dalszych okolicach raleigh? Pytam o atrakcje, które bedę też dobre dla 3letniego dziecka. Ja wypatrzyłem outer banks, nc zoo. a dokladnie to: Smoky Mountains National Park + Pisgah National Forest Blue Ridge Parkway Chimney Rock. Hatteras Island, Kitty Hawk (OBX) Wilmington i USS North Carolina
americanstories Napisano 22 Maja 2018 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 On 5/18/2018 at 4:29 PM, katlia said: Wspaniala wolowina, swietna kuchnia meksykansko-latynoska, tajska, wietnamska i duzo hipsterskich, odwaznych restauracji typu "nouvelle" - kuchnie europejsko-amerykanskie z nowoczesnymi akcentami. Duzy wybor, we wszystkich cenach. Moze nie tak duzy jak na Manhattanie lub w San Francisco -- ale mozna tu swietnie i roznorodnie jesc. Znajomi z Polski -- ktorzy sa swiecie przekonani ze amerykanie jedza syf -- nie mogli sie nadziwic No to zazdrościmy i musimy koniecznie wybrać się w Twoje rejony! u nas ze świeczką szukać dobrej kuchni, jak opisałem wcześniej mamy kilka punktów które lubimy odwiedzać i są sprawdzone, a tak to większość barów na jedno kopyto - fryty, burgery, pizza tak tłusta , że po dwóch kawałkach człowiek ma dość Więc Twoi znajomi musieliby zawitać do nas na Południe, żeby spotkać się ze swoimi oczekiwaniami wobec amerykańskiego stołu
americanstories Napisano 22 Maja 2018 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 7 hours ago, Dread said: a dokladnie to: Smoky Mountains National Park + Pisgah National Forest Blue Ridge Parkway Chimney Rock. Hatteras Island, Kitty Hawk (OBX) Wilmington i USS North Carolina Outer Banks obowiązkowo, poza tym powyższe brzmi jak dobry plan.Jak lubicie naturę to jeszcze Hanging Rock jest całkiem fajne i okolice Lake Norman. Nam osobiście podoba się w Charlotte , więc jak nie byliście to warto się przespacerować i np. zajrzeć do Nascar Hall of Fame - chłopaki mają co oglądać
katlia Napisano 22 Maja 2018 Zgłoś Napisano 22 Maja 2018 47 minut temu, americanstories napisał: No to zazdrościmy i musimy koniecznie wybrać się w Twoje rejony! Nie musza byc moje rejony. Po prostu wybierz sie gdziekolwiek poza poludniem USA. 48 minut temu, americanstories napisał: Więc Twoi znajomi musieliby zawitać do nas na Południe, żeby spotkać się ze swoimi oczekiwaniami wobec amerykańskiego stołu Na cale szczescie, North Carolina (i wiekszosc poludnia) nie reprezentuja poziomu amerykanskiego stolu. Jest wiele rejonow gdzie je sie wysmienicie. Ale sadze ze jezeli pojedziecie bardziej w te ciekawsze, mniej suburban miejsca w Research Triangle to znajdziecie dobre jedzenie, bo im bardziej swiatowi, wyksztalceni mieszkancy tym lepszy wybor dobrych restauracji. Polecam tez szukac malych, lokalnych restauracji i unikac sieciowek.https://www.eater.com/maps/best-new-restaurants-raleigh-durham-chapel-hill-heatmaphttp://www.newsobserver.com/entertainment/restaurants/article196316014.htmlhttps://www.tripadvisor.com/Restaurants-g49463-Raleigh_North_Carolina.html
Dread Napisano 29 Maja 2018 Zgłoś Napisano 29 Maja 2018 Dnia 16.05.2018 o 02:14, americanstories napisał: A to nasze rejony, mieszkamy tu od niespełna roku : ) jakbyś miał jakieś pytanka to śmiało. Udanej wycieczki ! Czytałem twój artykuł o zakupie samochodu, 22k to była cena z internetu czy MSRP?
americanstories Napisano 30 Maja 2018 Zgłoś Napisano 30 Maja 2018 6 hours ago, Dread said: Czytałem twój artykuł o zakupie samochodu, 22k to była cena z internetu czy MSRP? Hi, cieszę się, że zaglądnąłeś do nas : ) Cena MSRP, taką podano nam na miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.