Dread Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Dnia 18.05.2018 o 19:46, americanstories napisał: Witam. Hehe, Ameryka burgerami i pizzą płynie, ale zależy co lubicie Generalnie polecałbym spacer w okolicach Glenwood Avenue, sporo tam ciekawych miejsc. Oprócz tego wiadomo, porządny burger w Bad Daddy's, jedliśmy całkiem w porządku sushi w "Sushi O Raleigh", Brewery Bhavana też ok. Jeżeli lubicie neapolitańską pizzę to zachęcam do odwiedzenia Treforni w Durham (przy okazji warto zobaczyć Duke University bo jest tam bardzo fajnie). W Durham jest też pyszne Dashi Ramen. Co do Yelp, ciężko się sugerować - amerykanie często wystawiają piąteczki za atmosferę w restauracji itd. Parę razy się nacięliśmy : )) Pozdrowienia Btw, co to sie dzieje z ulewami w NC. Widze ze chimney rock zamkniety z powodu osuwisk ziemi, w okolica raleigh/cary tez takie problemy?
katlia Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 W wielu miejscach na wchodnim wybrzezu jest nie wesolo... zmiana klimatu znaczy ze to jest niestety the new normal.
mdz394 Napisano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2018 Witam Polaków w NC! Przeprowadzam się do NC za kilka miesięcy i zaczynam szkołę medyczną za na Duke University. Czy jest spora Polonia w Research Triangle? Czy może są jacyś inni studenci z Polski lub dzieci imigrantów jak ja? Ciekaw jestem!
americanstories Napisano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2018 On 6/1/2018 at 6:15 AM, Dread said: Btw, co to sie dzieje z ulewami w NC. Widze ze chimney rock zamkniety z powodu osuwisk ziemi, w okolica raleigh/cary tez takie problemy? Wiesz co, pada ostatnio co parę dni, ale w naszych okolicach jest raczej spokojnie, żadnych podtopień, osuwisk itd.
americanstories Napisano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2018 6 hours ago, mdz394 said: Witam Polaków w NC! Przeprowadzam się do NC za kilka miesięcy i zaczynam szkołę medyczną za na Duke University. Czy jest spora Polonia w Research Triangle? Czy może są jacyś inni studenci z Polski lub dzieci imigrantów jak ja? Ciekaw jestem! Hehe wiesz co, my mamy swoją mini Polonię tutaj ale to ludzie pracujący w okolicach 30tki, co oczywiście niczego nie sugeruje Wiem też, że w jakichś kościołach Polacy spotykają się regularnie, jeśli Cię to interesuje. Do czego dążę - bywamy na imprezkach od czasu do czasu i jest tutaj od groma ludzi z Europy na studiach, również z Polski, więc jestem przekonany , że znajdziesz bratnie dusze Duke, UNC, NC State i kilka innych szkół dookoła - warto może przejrzeć jakieś fora itd. Jakbyś miał pytania - śmiało. Zazdrościmy studiów na Duke, zajebiste miejsce
katlia Napisano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2018 6 godzin temu, mdz394 napisał: Przeprowadzam się do NC za kilka miesięcy i zaczynam szkołę medyczną za na Duke University. Gratuluje. To prestizowa, elitarna uczelnia!
Paulina_89 Napisano 17 Września 2018 Zgłoś Napisano 17 Września 2018 Dnia 3.06.2018 o 10:07, mdz394 napisał: Witam Polaków w NC! Przeprowadzam się do NC za kilka miesięcy i zaczynam szkołę medyczną za na Duke University. Czy jest spora Polonia w Research Triangle? Czy może są jacyś inni studenci z Polski lub dzieci imigrantów jak ja? Ciekaw jestem! Gratuluje! Swietna uczelnia, i kampus robi wrazenie! Czesto mialam tam okazje bywac, w szczegolnosci w czesci jadalnej, gdzie na parterze (czy nieco nizej?) spedzalismy wieczory i gralismy w jakies gry planszowe i slowne Jestem przekonana, ze Ci sie tam spodoba.
AdamZ Napisano 18 Września 2018 Zgłoś Napisano 18 Września 2018 Poznasz tam rowniez wiele przyszlych gwiazd Amerykanskiego sportu
Paulina_89 Napisano 21 Września 2018 Zgłoś Napisano 21 Września 2018 Dnia 18.09.2018 o 05:44, AdamZ napisał: Poznasz tam rowniez wiele przyszlych gwiazd Amerykanskiego sportu A czasami i muzyki jeszcze kilka lat temu studiowal tam Mike Posner
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.