Skocz do zawartości

Podcasty radiowe

tipitoe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mieszkam w Stanach od wielu lat i jedna z rzeczy ktorej mi brakowalo byla mozliwos sluchania polskiego radia. Jak wiadomo ze wzgledu na roznice czasu sluchanie audycji w tym samym  czasie kiedy jest nadawane w Polsce jest bardzo utrudnione. Zeby jakos rozwiazac ten problem postanowilem stworzyc program ktory zautomatyzowalby caly proces tworzenia podcastow z nagranych audycji radiowych. Wczesniej nagrane audycje zwyczajnie przenosilem na swoj player mp3. Oczywiscie caly proces byl malo efektywny. Z biegiem czasu samo oprogramowanie stalo sie znacznie lepsze. Takze komputer ktory nagrywa programy jest juz nowszej generacji. Tak czy inaczej, nagrywam sporo roznych programow. W wiekszosci te na ktorych sie wychowalem w Polsce. Wiem ze na tym forum moga byc osoby ktore mieszkaja w USA od wielu lat i cos takiiego moze im sprawic przyjemnosc. Najwieksza zaleta takiego rozwiazania jest to ze mozna sluchac ulubionych audycji kiedy ma sie na to ochote. Wszystkie audycje sa nagrywane automatycznie a linki do podcastow od odswiezane co godzine. Podcasty znajduja sie na moim prywatnym serwerze dlatego tez nie bede podawal jego adresu w tym poscie. Jezeli jest ktos zainteresowany to prosze przeslac wiadomosc na moja skrzynke. Zalaczam zdjecie audycji ktorych mozna sluchac.

podfactory.png

Napisano

Odpowiem krotko. Nie mozna i na pewno nie kazda audycje. Plus nie kazda stacja ma swoje aplikacje na telefon. Podcasty trcohe inaczej dzialaja i maja inny cel. To jest skierowane do sosb ktore moga byc tym zainteresowane. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...