tipitoe Napisano 16 Października 2017 Zgłoś Napisano 16 Października 2017 Witam Mieszkam w Stanach od wielu lat i jedna z rzeczy ktorej mi brakowalo byla mozliwos sluchania polskiego radia. Jak wiadomo ze wzgledu na roznice czasu sluchanie audycji w tym samym czasie kiedy jest nadawane w Polsce jest bardzo utrudnione. Zeby jakos rozwiazac ten problem postanowilem stworzyc program ktory zautomatyzowalby caly proces tworzenia podcastow z nagranych audycji radiowych. Wczesniej nagrane audycje zwyczajnie przenosilem na swoj player mp3. Oczywiscie caly proces byl malo efektywny. Z biegiem czasu samo oprogramowanie stalo sie znacznie lepsze. Takze komputer ktory nagrywa programy jest juz nowszej generacji. Tak czy inaczej, nagrywam sporo roznych programow. W wiekszosci te na ktorych sie wychowalem w Polsce. Wiem ze na tym forum moga byc osoby ktore mieszkaja w USA od wielu lat i cos takiiego moze im sprawic przyjemnosc. Najwieksza zaleta takiego rozwiazania jest to ze mozna sluchac ulubionych audycji kiedy ma sie na to ochote. Wszystkie audycje sa nagrywane automatycznie a linki do podcastow od odswiezane co godzine. Podcasty znajduja sie na moim prywatnym serwerze dlatego tez nie bede podawal jego adresu w tym poscie. Jezeli jest ktos zainteresowany to prosze przeslac wiadomosc na moja skrzynke. Zalaczam zdjecie audycji ktorych mozna sluchac.
pelasia Napisano 16 Października 2017 Zgłoś Napisano 16 Października 2017 Zawsze mozna sobie sciagnac aplikacje lubianego radia na telefon i slychac kiedy przyjdzie na to ochota....
tipitoe Napisano 16 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 16 Października 2017 Odpowiem krotko. Nie mozna i na pewno nie kazda audycje. Plus nie kazda stacja ma swoje aplikacje na telefon. Podcasty trcohe inaczej dzialaja i maja inny cel. To jest skierowane do sosb ktore moga byc tym zainteresowane.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.