WsK Napisano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2005 Heyah. Mam takieee pytanie dzis w Dzienniku Zachodnim (nr195 23 Sierpnia 2005 ) napisali takie coś ... Wiza marzeń Doroczny program loterii wizowej umozliwia uzyskanie karty stałego pobytu w USA az 50 tysiacom osob z roznych stron swiata. Polacy dostali w biezacej edycji 7,5%. Upragniona zielona karte moglo dostac 6,6 tys rodakow Komputer wylosowal tylko 6.211 osob.... Samo losowanie odbywa sie corocznie przy wykorzystaniu specjalnego komputera, a w jej wyniku wyłaniane sa osoby ktore dzieki wygranej nabywaja praw ubiegania sie o wize imigracyjna. Powiadomienia zwyciezcow o wygranej odbywaja sie droga elektroniczna lub pocztowa. Wlasnie teraz szczesliwcy dowiaduja sie, ze zostali wylosowani Z polski bedzie to 6.211 osob. Polacy nie wykorzystali pełnego limitu przyznanego im w wysokosci 7,5% całej puli która liczy 50tys. Albo wiec , mieli pecha - to mozna sie domyslac ze na wlasne zyczenie . Jesli jednak w najbliższym czasie dostaniesz powiadomienie z komputer cie wylosowal - nie ciesz sie bo nie gwarantuje to automatycznie wizy o tym zdecyduja jeszcza rozmowy z konsulem , ktore rozpoczna sie w pażdzierniku 2005r. Centrum konsularne Kentucky bedzie rozsyłało zaproszenia na nie cztery do szesciu tygodni przed wyznaczonym dniem spotkania z amerykanskim konsulem - informuje Ambasasa USA w warszawie Zasada jest ze wylosowanych jest wiecej osob niz przygotowanych wiz bo czesc wylosowanych rezygnuje, Dlatego w trakcie rozmów w konsulacie nie nalezy sie ociagac z decyzja bo szansa moze przepasc . Cała pula wiz ma byc wyczerpana przed Wrzesniem 2006 wtedy wraz z wydaniem wszystkich 50 tys wiz przeznaczonych na ten rok - zakonczy sie aktualna loteria. ! Nie wiem moze tego nie zrozumiałem... ale powiadomienia mialy byc rozsylane od maja do lipca co nie ?! a txt jest pisany w czasie przyszlym tak jakby mialy powidomienia byc dopiero rozsylane lub jakby byly caly czas rozsylane ......wiec mam pytanie czy moge jeszcze dostac informacje o tym ze zostalem wylosowany ? [/u]
sly6 Napisano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2005 podobno tez wysylali na wrzesien ale jesli nie dostales listu do konca czerwca to masz mala szanse na wize nawet jesli Cie wylosuja...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.