Aga. Napisano 8 Marca 2018 Zgłoś Napisano 8 Marca 2018 Hej, zmieniam wize z turystycznej na studencka wysłałam wszystkie dokumenty ze szkoły I dostalam pismo zwrotne o przyjęciu sprawy z Uscis. Ktoś mi powiedzial, że jeśli nie dostanę odpowiedzi z immigration do pół roku trzeba to przedłużać wysłać kolejny money order na kwotę 370$ wiecie jak wygląda taka procedura? Mam jeszcze chwilę do tych 6 miesięcy, ale wiem, że to rozpatrywanie może potrwać dłużej bo w Vermont trwa około 8 miesięcy. Pomóżcie dzięki
karina Napisano 13 Marca 2018 Zgłoś Napisano 13 Marca 2018 Dnia 3/8/2018 o 15:19, Aga. napisał: Hej, zmieniam wize z turystycznej na studencka wysłałam wszystkie dokumenty ze szkoły I dostalam pismo zwrotne o przyjęciu sprawy z Uscis. Ktoś mi powiedzial, że jeśli nie dostanę odpowiedzi z immigration do pół roku trzeba to przedłużać wysłać kolejny money order na kwotę 370$ wiecie jak wygląda taka procedura? Mam jeszcze chwilę do tych 6 miesięcy, ale wiem, że to rozpatrywanie może potrwać dłużej bo w Vermont trwa około 8 miesięcy. Pomóżcie dzięki NIczego nie wysylasz, nie ma znaczenia czy rozpatrza Twoja sprawe w ciagu 2 tygodni czy w ciagu 2 lat - oplata jest jedna, ta, ktora juz wplacilas. Jesli beda cos od Ciebie chcieli to wysla Ci RFE (Request for Evidence) - ale to nie dotyczy oplat (pieniedzy) tylko np. dodatkowych dokumentow badz wyajsnien.
Aga. Napisano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 Dzięki Karina za pomoc pozdrawiam gorąco
Supporter08 Napisano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2018 Tak, tylko teraz weszły przepisy które nakazują utrzymywać status B przez pełen okres ubiegania sie o status F. Mi przysłali RFE w którym poproszono mnie o przysłanie nowego i539 żeby przedłużyć status B2 i nową opłatę. Tyle tylko, że moja sytuacja była troche inna, bo te przepisy weszły 6 kwietnia 2017, w trakcie mojego oczekiwania na status kiedy wysłałem już wszystkie papiery. Każdy kto złożył aplikacje o F1 po 6 kwietnia 2017 ma obowiązek utrzymać status B w trakcie ubiegania sie o nowy status. Nikt już więcej nie będzie nikogo prosił o przysłanie nowego i539, jeżeli kończy Ci sie status B, a jeszcze nie dostałaś odpowiedzi od USCIS to lepiej sie za to zabierz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.