czekajacy_na_cud Napisano 19 Marca 2018 Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 Witam, czy ktoś leciał do Georgii i mógłby coś pomocnego napisać? Czy jest jakaś Polonia obok P A Club ? Jakieś szczególne przepisy ?
Amy Napisano 19 Marca 2018 Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 Gdzie do GA? Bedziesz mieszkal w ATL? Sa jacyś Polacy z tego co wiem jest jeden polski sklep, kościół polski i szkółka chyba w Norcross, z Polakami nie mam za bardzo doczynienia , mieszkam na obrzeżach ATL, a tu spotykam sporadycznie raz na ruski rok Polaka.
czekajacy_na_cud Napisano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2018 9 minut temu, Amy napisał: Gdzie do GA? Bedziesz mieszkal w ATL? Sa jacyś Polacy z tego co wiem jest jeden polski sklep, kościół polski i szkółka chyba w Norcross, z Polakami nie mam za bardzo doczynienia , mieszkam na obrzeżach ATL, a tu spotykam sporadycznie raz na ruski rok Polaka. Jestem jeszcze przed interview więc miejsce zamieszkania jeszcze na fazie szukania. Na pewno Okolice lub obrzeża ATL, naczytałem się o innych miastach w Georgii... Gdzie jakaś spokojna okolica do mieszkania, żebym w jakieś bagno nie wdepnął? Patrzyłem na stronie city-data ale jakoś bez konkretów. To , że z dala od Polaków to może ma jakieś dobre strony...
KrysiaK Napisano 20 Marca 2018 Zgłoś Napisano 20 Marca 2018 Dnia 3/19/2018 o 08:57, czekajacy_na_cud napisał: Gdzie jakaś spokojna okolica do mieszkania, żebym w jakieś bagno nie wdepnął? Tak jak wszedzie, tam gdzie drozej jest lepiej i spokojniej, jak tanio to mniej ciekawie.
Patipitts Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Ja mieszkam na południu GA ale to cie raczej pewnie nie interesuje
agatenka Napisano 21 Marca 2018 Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 Sporo Polaków mieszka w północno-wschodnich okolicach (Suwanee , Norcross, Duluth) - i to są też dobre okolice do zamieszkania. Trzymaj się z daleka od południowej części a w szczególności od Collage Park i East Point , naprawdę tam jest tragedia. Jest na FB grupa "Polacy w Atlancie" gdzie pewnie dostaniesz bardziej szczegółowe informacje, a gdybyś potrzebował mogę Ci polecić bardzo fajną, pomocną polską agentkę nieruchomości ( Priv)
czekajacy_na_cud Napisano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2018 7 godzin temu, agatenka napisał: Sporo Polaków mieszka w północno-wschodnich okolicach (Suwanee , Norcross, Duluth) - i to są też dobre okolice do zamieszkania. Trzymaj się z daleka od południowej części a w szczególności od Collage Park i East Point , naprawdę tam jest tragedia. Jest na FB grupa "Polacy w Atlancie" gdzie pewnie dostaniesz bardziej szczegółowe informacje, a gdybyś potrzebował mogę Ci polecić bardzo fajną, pomocną polską agentkę nieruchomości ( Priv) Dobrze wiedzieć, dziękuję za info. Teraz interview-próbuję datę zmienić, wyprzedaż wszystkiego i podróż życia...
czekajacy_na_cud Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2018 Dnia 21.03.2018 o 11:46, czekajacy_na_cud napisał: Dobrze wiedzieć, dziękuję za info. Teraz interview-próbuję datę zmienić, wyprzedaż wszystkiego i podróż życia... Interview pozytywnie, teraz zbieramy kasę i wylot na początku września.
Dejmos Napisano 14 Maja 2018 Zgłoś Napisano 14 Maja 2018 Dnia 27.04.2018 o 02:50, czekajacy_na_cud napisał: Interview pozytywnie, teraz zbieramy kasę i wylot na początku września. Gratulacje! W Atlancie korki sa niestety okropne dlatego latwiej jest wybrac okolice do mieszkania wiedzac mniej wiecej gdzie sie bedzie pracowac.
czekajacy_na_cud Napisano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2018 3 godziny temu, Dejmos napisał: Gratulacje! W Atlancie korki sa niestety okropne dlatego latwiej jest wybrac okolice do mieszkania wiedzac mniej wiecej gdzie sie bedzie pracowac. Dziękuję za gratki. Praca to jedna z rzeczy do rozwiązania jeszcze... Teraz Kupione walizki, bilety, hotel na 5 dni i szukamy mieszkania w północnych okolicach Atlanty , Marietta może? Nie potrzebujemy szkół dla dzieci bo syn dorosły. Musimy zobaczyć czy jeszcze szkoła średnia ( kończy 3 klasę technikum ) czy coś wyżej ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.