Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poznalem cudowna kobiete bedac na terenie Usa 10lat temu.Niestety sila rzeczy musialem wrocic do polski przez co przesiedzialem swoj pobyt.Do dnia dzisiejszego jestem z ukachana w kontakcie.

W ciagu 8 lat mojego pobytu w kraju moja dziewczyna przyjezdzala kilka razy do roku Dodam ze ma obywatelstwo amerykanskie

Doszlismy do wniosku ze odleglosc nam nie suzy i chcielibysmy nasz zwiazek zalegalizowac i razem zamieszkac za oceanem moje pytanie brzmi.

Czy powinnismy sie strac o wize narzeczenska i wziac slub na terenie usa czy wziac slub w polsce i starac sie o laczenie rodzin ?

Czy fakt ze mam jeszcze Bana na dwa lata zmienie cala sytuacje ? Ewentualnie jak dlugo trwa proces w obu przypadkach ?

Jak prawnie to rozwiazac ? Czy potrzebuje adwokata by wszystkie kwestie byly wyjasnione ?

Moze ktos byl w podobnej sytuacji i moglby sie podzielic doswidczeniami

Z gory dziekuje.

Napisano

To że masz bana znaczy że nie wyjedziesz do USA dopóki Ban się nie skończy. Nie zależnie na jakiej wizie. 

Według mnie 100% lepiej będzie wziąć ślub w PL i wystąpić o wizę cr1. Proces tej wizy trwa od 12 do 14 miesiecy. Zacznijcie formalności tak żeby skończyły się mniej więcej wtedy kiedy wygaśnie ci ban.  I tyle. Adwokat raczej nie potrzebny. 

Napisano

To prawda, I zebyscie mieli setke dzieci niczego nie zmieni. Mozesz zrobic tak jak Roelka radzi, bo wiza CR1 dluzej trwa. A z nazreczenskiej jak raz cie odrzuca to maja to w papierach tak czy siak i potem sa kolejne klopoty. Poczytaj na visajourney.com 

Napisano

A ślub w Polsce to zapoznaj się w swoim USC co musi mieć Twoja przyszła żona za dokument. Czasami lepiej to zrobić gdzieś na terenie Unii.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...