sly6 Napisano 13 Maja 2018 Zgłoś Napisano 13 Maja 2018 6 godzin temu, Denery napisał: No to ja mam informację od osoby tego samego pokroju skoro prawnicy nie są spójni to pomóc moze tylko telefon do ambasady pozdrawiam Dobrze piszesz i zgadnij co usłyszysz? Co samo co pisze Karina Możesz pisać do Ambasady co sądzą na ten temat.
NisseN Napisano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2018 19 godzin temu, Roelka napisał: Nieprawda. Odsylam do podobnych tematow na forum, gdzie zostalo to wyjasnione. edit: 18 godzin temu, Jackie napisał: Tak, prawnik imigracyjny. Jeszcze jest taki problem, że karalność zatrze mi się dopiero za 9lat.
sly6 Napisano 14 Maja 2018 Zgłoś Napisano 14 Maja 2018 12 minut temu, NisseN napisał: Jeszcze jest taki problem, że karalność zatrze mi się dopiero za 9lat. Nawet po 100 latach jak się zatrze to wedle przepisów masz wpisać ta sprawę. Do tego przynieść przetłumaczony u przysięgłego wyrok plus zaświadczenie o niekaralności i pokazać na rozmowie ze to było raz i nic się takiego nie stanie.
officegirl16 Napisano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2018 Jeśli miało to coś wspólnego z używkami istnieje możliwość że zostaniesz wysłany na badanie do lekarza. Wtedy obowiązuje Cie komplet badań zwykle wykonywanych aplikantom którzy starają się o zieloną kartę (z wyłączeniem szczepień).
Gość Napisano 7 Września 2018 Zgłoś Napisano 7 Września 2018 A co jesli wniosek o wize jest wstrzymany poniewaz pani konsul prosi o sentencje wyroku a tego juz osoba skladajaca wniosek nie posiada? Chodzi o mojego chlopaka ktory 10 lat temu jechal pod wplywem alkoholu. Sprawa zostala przedawniona, dokumenty zniszczone. W sadzie gdzie mial sprawe dali mu dokument potwierdzajacy ze wyrok ulegl zatarciu z mocy prawa, mimo tego ze wyslal ten dokument do ambasady pani konsul nadal chce sentencje wyroku. Co mozna w takiej sprawie zrobic. Pomozcie prosze bo juz nie wiemy co robic ;(
Gość Napisano 8 Września 2018 Zgłoś Napisano 8 Września 2018 Sprobojcie skontaktowac sie z sadem czy innym organem, ktory moze przechowywac taka dokumentacje. Szczerze watpie, zeby dokumenty zostaly calkowicie zniszczone - gdzies musi byc slad. Niestety, DUI jest dosc powaznie traktowany w US. Ale twoj post dobrze pokazuje, ze nawet Polskie "zatarcie" nic nie znaczy przy staraniu sie o wize.
sly6 Napisano 8 Września 2018 Zgłoś Napisano 8 Września 2018 11 godzin temu, aisa napisał: A co jesli wniosek o wize jest wstrzymany poniewaz pani konsul prosi o sentencje wyroku a tego juz osoba skladajaca wniosek nie posiada? Chodzi o mojego chlopaka ktory 10 lat temu jechal pod wplywem alkoholu. Sprawa zostala przedawniona, dokumenty zniszczone. W sadzie gdzie mial sprawe dali mu dokument potwierdzajacy ze wyrok ulegl zatarciu z mocy prawa, mimo tego ze wyslal ten dokument do ambasady pani konsul nadal chce sentencje wyroku. Co mozna w takiej sprawie zrobic. Pomozcie prosze bo juz nie wiemy co robic ;( To tylko pogratulować takiej dziewczyny która się pyta. Skontaktować się z Sądem lub innym organem by wydali odpowiednie pismo plus wysłać to do Ambasady i Oni podejmą decyzję co dalej.
Gość Napisano 8 Września 2018 Zgłoś Napisano 8 Września 2018 Dziekuje Ci za odpowiedz. Ale jakie pismo bedzie najlepsze? Jak myslisz.
Gość Napisano 8 Września 2018 Zgłoś Napisano 8 Września 2018 2 hours ago, Roelka said: Sprobojcie skontaktowac sie z sadem czy innym organem, ktory moze przechowywac taka dokumentacje. Szczerze watpie, zeby dokumenty zostaly calkowicie zniszczone - gdzies musi byc slad. Niestety, DUI jest dosc powaznie traktowany w US. Ale twoj post dobrze pokazuje, ze nawet Polskie "zatarcie" nic nie znaczy przy staraniu sie o wize. Tak to prawda. Kiedy poszedl do sadu. Te dokumenty jeszcze tam byly ale sad stwierdzil ze ich nie wydzadza bo one powinny byc juz zniszczone z mocy prawa.
sly6 Napisano 8 Września 2018 Zgłoś Napisano 8 Września 2018 7 minut temu, aisa napisał: Tak to prawda. Kiedy poszedl do sadu. Te dokumenty jeszcze tam byly ale sad stwierdzil ze ich nie wydzadza bo one powinny byc juz zniszczone z mocy prawa. Potrzebny jest wyrok z sądu http://ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-typeb1b2.asp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.