pawlowski76 Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Witam serdecznie, Piszę z prośbą o pomoc a mianowicie.W 2000 roku wyleciałem na wizie do USA,spędziłem tam 4 lata,po powrocie po około 4 miesiącach starałem się ponownie o wizę i znowu ją otrzymałem.Niestety w Styczniu 2005 roku zostałem cofnięty z lotniska w Philadelphi nie wiem co tam mi powpisywali,unieważnili wizę i jak przyznałem się że tam pracowałem przez te 4 lata zrobili mi odciski palców przytrzymali samolot i wróciłem do kraju tym samolotem co przyleciałem.Nie wiem na ile lat dostałem zakaz wjazdu czy dożywotnio czy tez na ileś tam lat,ale rok temu otrzymałem irlandzkie obywatelstwo i wypełniając aplikację ESTA(ruch bezwizowy) niestety mam informację że nie jestem uprawniony do wylotu w tym programie i muszę aplikować o wizę.Bardzo proszę o informację czy jest szansa na sprawdzenie na ile mam zakaz wjazdu-może dożywotni i czy jest szansa że otrzymam kiedyś wizę Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi-pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Zapewne dostales 10 letni zakaz wjazdu. Ale na twoim miejscu bym raczej nie miala zadnych nadziei - z TAKA historia wizowa, nielegalna praca, odeslaniem z granicy - masz jakies 0,01% szansy, ze kiedykolwiek dostaniesz wize. Nawet jesli twoj ban sie juz skonczyl. Na ESTA tez juz nigdy nie bedziesz sie kwalifikowac. edit: Zapewne pomylka konsula bylo wydanie ci tej drugiej wizy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Dzięki za ten post. To pokaże innym jak kto jest z Esta. Prawnik może wyciągnąć rekord imigracyjny lub idziesz po wizę i zobaczysz co powie Konsul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Jeszcze jedna pytanie - przy tej drugiej wizie, zaznaczyles w wniosku ze byles w USA i przesiedziales wize? Bo jak napisales i przy rozmowie z konsulem powiedziales, ze jestes czysty to moga dorzucic ci klamstwo i wtedy juz masz ban dozywotni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlowski76 Posted May 24, 2018 Author Report Share Posted May 24, 2018 Dzięki za odpowiedzi,Już nie pamiętam czy konsul pytała o to czy przesiedziałem wizę czy nie,ale jeśli chodzi o cel podróży to powiedziałem że nie widziałem Florydy zimą a poleciałem do Philadelphi Teraz od 13 lat mieszkam w Irlandii,mam obywatelstwo i chciałem polecieć z żoną i dzieckiem z okazji 10 rocznicy ślubu ale myślę że nie polecę w takim wypadku. A jeśli chodzi o sprawdzenie rekordu imigracyjnego to jaki prawnik może to sprawdzić? Jeszcze raz serdecznie dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Prawnik od spraw wizowych. Taki z terenu USA Może taniej będzie iść po wizę i wtedy się dowiesz co tam masz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlowski76 Posted May 24, 2018 Author Report Share Posted May 24, 2018 Dzięki za odpowiedzi,Już nie pamiętam czy konsul pytała o to czy przesiedziałem wizę czy nie,ale jeśli chodzi o cel podróży to powiedziałem że nie widziałem Florydy zimą a poleciałem do Philadelphi Teraz od 13 lat mieszkam w Irlandii,mam obywatelstwo i chciałem polecieć z żoną i dzieckiem z okazji 10 rocznicy ślubu ale myślę że nie polecę w takim wypadku. A jeśli chodzi o sprawdzenie rekordu imigracyjnego to jaki prawnik może to sprawdzić? Jeszcze raz serdecznie dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlowski76 Posted May 24, 2018 Author Report Share Posted May 24, 2018 4 minuty temu, sly6 napisał: Prawnik od spraw wizowych. Taki z terenu USA Może taniej będzie iść po wizę i wtedy się dowiesz co tam masz. Ok może spróbuję tutaj w Dublinie i myślę,że będę poinformowany o wszytkim-no nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawlowski76 Posted May 24, 2018 Author Report Share Posted May 24, 2018 25 minut temu, Roelka napisał: Zapewne dostales 10 letni zakaz wjazdu. Ale na twoim miejscu bym raczej nie miala zadnych nadziei - z TAKA historia wizowa, nielegalna praca, odeslaniem z granicy - masz jakies 0,01% szansy, ze kiedykolwiek dostaniesz wize. Nawet jesli twoj ban sie juz skonczyl. Na ESTA tez juz nigdy nie bedziesz sie kwalifikowac. edit: Zapewne pomylka konsula bylo wydanie ci tej drugiej wizy. Roelka piszesz tak po złości czy tak dobrze się orientujesz w sprawie? I tak bardzo dziękuję za otworzenie mi oczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 4 minuty temu, pawlowski76 napisał: Roelka piszesz tak po złości czy tak dobrze się orientujesz w sprawie? I tak bardzo dziękuję za otworzenie mi oczy Sam sobie zadaj pytanie, dlaczego rzad USA mialby znowu ci zaufac, skoro juz raz przesiedziales wize i do tego pracowales nielegalnie? Ale rozne cuda sie zdarzaja. TEORETYCZNIE jesli miales 10 letni ban i ten juz wygasl, to masz szanse na otrzymanie wizy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.