WsK Napisano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2005 Siemka. Mam pytanko moze ktos sie juz gdzies o to pytał a to przegapilem. Czy po odmowieniu mi wizy przez konsula moge sie od razu starac drugi raz o nia ??? czy jest jakis przepis zabraniajacy tego? moze troche banalne pytanie ale chcialem sie upewnic....
ptyś Napisano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2005 od odmowy mozna probowac sie odwolywac (informacje na stronie ambasady) od momentu odmowy wizy radza odczekac rok przed kolejnym aplikowaniem
Chomik Napisano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2005 Mozesz chocby na drugi dzien... Ale: "Artykuł 214( amerykańskiej Ustawy o imigracji i obywatelstwie (Immigration and Nationality Act) stanowi, że każda osoba ubiegająca się o wizę nieimigracyjną jest uważana za potencjalnego imigranta, do czasu, aż przekona konsula, że nim nie jest. Większość osób, którym odmówiono wydania wizy, nie była w stanie spełnić tego wymagania. Każdy może ponownie ubiegać się o wizę w terminie późniejszym, zgodnie z opisaną tu procedurą. Na ogół jednak zalecamy aby osoby, którym odmówiono wydania wizy odczekały rok, zanim złożą nowy wniosek, chyba, że zaszła istotna zmiana w ich sytuacji lub mają inny ważny powód, aby ubiegać się o wizę wcześniej."
arzena84 Napisano 10 Września 2005 Zgłoś Napisano 10 Września 2005 Hey, powiedzcie mi czy znacie taka osobe ktora sie odwolala i dostala wize??, pozdrawiam:)
brylant Napisano 15 Września 2005 Zgłoś Napisano 15 Września 2005 no znam moj wojek tak zrobil i dostal nie wiem co on im powiedzial ale udalo sie, a tak w ogole to nie trzeba czekac 1 rok ja czekalem pol roku i jestem w styanach:)
sly6 Napisano 15 Września 2005 Zgłoś Napisano 15 Września 2005 brylant jesli miales nowe dokumenty i nowa gadke to dostales mozna isc na drugi dzien po wize jesli sa nowe okolicznosci
arzena84 Napisano 15 Września 2005 Zgłoś Napisano 15 Września 2005 hey:) no to fajnie, ale co wy im powiedzieliscie ze sie udalo :shock: Pozdrawiam , pytali o cos konkretnego?? A jeszcze jedno czy oni mają gdzies zapisane, gdzie wczesniej pracowalam?? czy mogę mieć za każdym razem inne zaświadczena ?? :?:
sly6 Napisano 15 Września 2005 Zgłoś Napisano 15 Września 2005 najlepiej miec te same dokumenty ,chodzi o to ze np jest slub,pogrzeb lub tez ktos chory w USA i to sa nowe okolicznosci itp
arzena84 Napisano 15 Września 2005 Zgłoś Napisano 15 Września 2005 aha to w ten sposob, a jest cos takiego np. ze w zimie mniej stara sie osob o wize, chodzi mi o to czy jest jakies wieksze prawdopodbienistwo dostania tej wizy czy to es bez roznicy??, jak myslisz?? , wracajac do wczesniejszczego pytania to lepiej miec nowe zaproszenie:P
sly6 Napisano 15 Września 2005 Zgłoś Napisano 15 Września 2005 nie ma zadnej roznicy czy bedziesz sie starac na jesieni czy w lecie ,co do zaproszenia mozesz miec nowe ale to ma byc ta sama osoba co Cie zaprasza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.