Skocz do zawartości
Borki106

Sponsorowanie siebie poprzez własną firme w USA...

Recommended Posts

Cześć wszystkim , mam własną spółkę w USA ( LLC) , czy moja spółka może sponsorować mnie samego na zieloną kartę ? dodam że mieszkam w Polsce i spółkę zakładałem poprzez kancelarię w stanie Wyoming ( tam też mam swoją spółkę) , mam 16 lat , no i za rok mam zamiar wyjechać na rok na wymianę aby przez 10 miesięcy uczyć się w amerykańskim liceum (Kalifornia) ... jeszcze przed zakończeniem wymiany będę miał 18 lat ( dokładnie 12 maja ) i w związku z tym planem , poszukuję  jakiejś opcji na zostanie w USA , może pomoże tu fakt że mam tą firmę w USA ,,, proszę o pomoc i dziękuję z góry za odpowiedzi ( no i opcje ) :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Haha nie. 

Chyba że masz 500,000$ - 1 mil $ które zainwestujesz w biznes w US i oczywiście zatrudnisz wymagana ilość osób. Wtedy możesz starać się o wizę inwestorska na podstawie której możesz wyjechać. 

 

Widzę że sezon wakacyjny się rozpoczął i młodzież zastanawia się jak tu realizować american dream.  :p 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ślub z obywatelem US i sponsorowanie. Oczywiście prawdziwy ślub a nie dla papierkow.  

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

1 minutę temu, Borki106 napisał:

rozumiem , a czy sam siebie mogę sponsorować na wizę pracowniczą ? :)

 

 

Nie. 

W tym wieku bez edukacji ani doświadczenia zawodowego nikt cię też nie będzie sponsorowac. 

A. Nie możesz zostać po wymianie w USA. Musisz wrócić do PL. Właśnie znalazłam info. 

 

Can I stay in the U.S. after finishing FLEX and enroll in an American university?

No. Participants must return to their home country upon completion of the program in May or June, on their assigned date, as per requirements of the J-1 visa, under which FLEX participants travel on the exchange program. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak masz około 20k - 50k $ to po skończeniu liceum w PL możesz starać się o wizę studencką do USA. Najpierw oczywiście jakąś szkołą musi cię tam przyjąć a ty musisz wykazać że cię stać na studia. 

 

Na wizie studenckiej NIE możesz pracować. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×