dzejgo Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Witam, posiadam wizę turystyczną B-2 (ważną do 2026), planujemy z narzeczonym ślub - docelowo wszystko miało być w PL, jednak po przerobieniu wszystkiego wyszło nam, że łatwiej będzie wziąć cywilny w USA, kościely tutaj (chociaż na tę chwilę zaczynam w to wątpić). Pytanie brzmi: czy ja faktycznie potrzebuję K1 żeby wziąć ten ślub cywilny? Nie chcę tam zostawać, nie chcę tam mieszkać, być może za X lat - ale nawet to nie jest pewne, ślub cywilny w USA podyktowany jest tylko tym, że ominiemy wszelkie formalnośći jakie on musiałby tutaj (jako rodowity Amerykanin) przejść, aby cywilny odbył się w Polsce. Przeczytałam już chyba cały internet i nadal nie wiem. Jeszcze raz powtórzę, nie chcę zielonej karty, nie chcę pozwolenia na pracę, nie chcę tam być częściej w przyszłości, nż raz do roku na 2-3 tygodnie, zostajemy w Polsce. Będę wdzięczna za każdą pomoc, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 10, 2018 Report Share Posted August 10, 2018 Branie ślub na wizie b2 jest 100% legalne. Jeśli nie planujesz na miejscu aplikować o pobyt to nie ma żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzejgo Posted August 10, 2018 Author Report Share Posted August 10, 2018 16 minut temu, Roelka napisał: Branie ślub na wizie b2 jest 100% legalne. Jeśli nie planujesz na miejscu aplikować o pobyt to nie ma żadnych problemów. Bardzo Ci dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.