123pawel123 Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Cześć, ubiegam się o wizę nieimigracyjną dla artystów P-, a dokładniej P3. Wypełniając wniosek, w podstronie wyboru wizy, kiedy wybieram najpierw P, a potem szczegółowo P3, nagle pojawia się jeszcze jedno pole: "Application receipt/Petition number". Nie mam pojęcia co to jest, nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji w Internecie, a przez to nie mogę iść dalej i kontynuować wniosku. Czy mogę prosić o pomoc? Dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 A masz zatwierdzony dokument I 129 https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/p-3-artist-or-entertainer-coming-be-part-culturally-unique-program Bo tego nie masz numeru by przejść dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Coś na temat tego numeru przy innej wizie https://www.immihelp.com/visas/ds-160-form/temporary-worker-visa-information.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
123pawel123 Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 Czyli muszę poprosić instytucję w USA, która mnie zaprasza o wypłenienie takiej petycji? Przy okazji zapytam, ale nie widze innej wizy do wybrania - jadę właśnie na "konkurs", przesłuchania do muzycznej instytucji w USA. Wydaje mi się, ze właśnie chodzi o wizę P3, prawda? jest tam chyba kluczowy fragment "artistic performance or presentation". A może to nie jest to ? Bo w końcu nie jadę tam do pracy? To tylko kilka dn, aby się zaprezentować i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
123pawel123 Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 Czy ktoś może pomóc? Może to wcale nie chodzi o wizę P3, bo w końcu nie jadę tam do pracy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 Jesli chcesz aplikowac o P3 to najpierw ta instytuacja do ktorej jedziesz musi cie "zasponsorowac". Skontaktuj sie z ta instytucja i zapytaj ich o jaka wize masz sie starac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
123pawel123 Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 Dzięki. A czy może tu chodzić o inną wizę? Macie jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 B1.. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
123pawel123 Posted August 18, 2018 Author Report Share Posted August 18, 2018 Czyli wyjazd służbowy? A w przypadku takiej wizy nie potrzebny juz petition number? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 18, 2018 Report Share Posted August 18, 2018 41 minut temu, 123pawel123 napisał: Czyli wyjazd służbowy? A w przypadku takiej wizy nie potrzebny juz petition number? Napisz do Ambasady w tej sprawie, poczytaj o b1 dla kogo jest. Tutaj dziewczyna leciała na pokaz tańca lecz miała już wizę turystyczna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.