Skocz do zawartości

F2A

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiram.

Mam pytanie ponieważ chciałem wiedzieć czy kiedy będziemy zakładali z moja mama zielona karte F2A to czy będę mógł wtedy mieszkać oraz uczyć się ma wize studenckiej w trakcie zakładania F2A (mam 14 lat)

Napisano

Moze lepiej, zeby mama pisala na forum i zadawala pytania?

Zakladam, ze ojciec posiadajacy zielona karte sklada na was petycje? Bo sami na siebie nie "zakladacie" nic. 

Nie jestem pewna, ale odpowiedz chyba raczej brzmi "nie" - Twoja mama, jako glowny beneficiary, musi albo wyjechac do USA pierwsza, albo razem tam z toba siedziec przez 2 - 3 lata. Wizy dla uczniow high school sa bodajze wydawane tylko na rok? Wiec raczej nie utrzymasz legalnego status (co jest wymagane). Twoja mama tez nie bedzie raczej w stanie tyle siedziec w USA legalnie.

Nie mowiac o tym, ze wiza studencka sama w sobie wymaga duuuuzych nakladow finansowych i jest z zalozenia wiza nie-imigracyjna. Znaczy, ze bedzie ja uzyskac trudno, gdy oboje z mama macie plany co do przeprowadzki do USA na stale.

Napisano

Jak Roelka pisze po złożeniu dokumentów o zieloną kartę trudno będzie przekonać Konsula że wrócisz do Polski gdy założysz dokumenty na wizę studencką.  Ciebie jako zagranicznego ucznia dotyczą opłaty wyższe za szkołę. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...