Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiram.

Mam pytanie ponieważ chciałem wiedzieć czy kiedy będziemy zakładali z moja mama zielona karte F2A to czy będę mógł wtedy mieszkać oraz uczyć się ma wize studenckiej w trakcie zakładania F2A (mam 14 lat)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Gość

Moze lepiej, zeby mama pisala na forum i zadawala pytania?

Zakladam, ze ojciec posiadajacy zielona karte sklada na was petycje? Bo sami na siebie nie "zakladacie" nic. 

Nie jestem pewna, ale odpowiedz chyba raczej brzmi "nie" - Twoja mama, jako glowny beneficiary, musi albo wyjechac do USA pierwsza, albo razem tam z toba siedziec przez 2 - 3 lata. Wizy dla uczniow high school sa bodajze wydawane tylko na rok? Wiec raczej nie utrzymasz legalnego status (co jest wymagane). Twoja mama tez nie bedzie raczej w stanie tyle siedziec w USA legalnie.

Nie mowiac o tym, ze wiza studencka sama w sobie wymaga duuuuzych nakladow finansowych i jest z zalozenia wiza nie-imigracyjna. Znaczy, ze bedzie ja uzyskac trudno, gdy oboje z mama macie plany co do przeprowadzki do USA na stale.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak Roelka pisze po złożeniu dokumentów o zieloną kartę trudno będzie przekonać Konsula że wrócisz do Polski gdy założysz dokumenty na wizę studencką.  Ciebie jako zagranicznego ucznia dotyczą opłaty wyższe za szkołę. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×