avatea Posted September 3, 2018 Report Share Posted September 3, 2018 Witam! Na okres świąt Bożego Narodzenia samotnie planuję odwiedzić przyjaciół zamieszkujących USA. W tym miesiącu mam zamiar aplikować o wizę, jednakże jestem osobą niepełnoletnią(mam 15 lat), stąd też moje pytania: 1. Czy na rozmowę z konsulem mogę stawić się sama, czy też potrzebna jest obecność jednego/obojga rodziców? 2. Czy na wyjazd/przelot potrzebna jest mi zgoda rodziców? (jeśli tak, to w jakiej formie?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 3, 2018 Report Share Posted September 3, 2018 1. Mozesz isc sama. 2. Tak. Pisemnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 3, 2018 Report Share Posted September 3, 2018 Jeśli na granicy będą znajomi to pismo powinno zawierać Ich dane, kto Cię odbiera plus dane rodzica -rodziców i to w j angielskim. Co do samej rozmowy mogą być rodzice ale nie muszą, na infolinii Ci powiedzą o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.