Wiolka Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Witam i poproszę o pomoc. Chciałabym złożyć wniosek o wizę turystyczna dla rodziny. Jest nas 5 i od 5 lat mieszkamy na stele w Anglii. Tutaj mamy dom na kredyt, oboje z mężem pracujemy a dzieciaki mają tutaj szkole i przedszkole. Związków z Polską to raczej w chwili obecnej silnych nie mamy. Rodzice męża i mój tato mieszkają we Polsce a my latamy tylko na wakacje raz max 2 razy do roku. Tak się zastanawiam czy w ogóle jest sens startować? Nie chce wyskoczyć z kaski jeżeli szanse są nikle. Może ktoś ma podobne doświadczenia i chciałby się swoją wiedzą podzielić? Dodatkowo startowaliśmy w loterii 2 razy ale nie udało się, czy ten fakt może wpłynąć negatywnie na decyzje? Kilkakrotnie widziałam fajne oferty na wyjazdy kilkudniowe do USA i w sumie to czasem wychodzi niewiele drożej niż wczasy np w Hiszpanii. Fajnie byłoby zobaczyć coś innego i zobaczyć, czy Stany są takie jak je pokazują. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc w rozwianiu wątpliwości. Pozdrawiam serdecznie Wiola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Bylo na forum wiele osob, ktore staraly sie o wize z UK. Dopoki nie pojdziesz na rozmowe to nie bedziesz wiedziec co sie wydarzy. Nikt na forum na 100% nie powie ci czy masz szanse czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Mieszkając w UK nie musisz wykazywać związków z Polską, ale z UK. Dom, kredyt, szkoła i przedszkole powinny wskazywać, że masz silne związki z UK i tym uwiarygadniasz swój powrót do UK po wakacjach w USA. Wzięcie udziału w loterii nie będzie miało wpływu na decyzję konsula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiolka Posted September 4, 2018 Author Report Share Posted September 4, 2018 Roelka dziękuję, wiem, że nikt nie da mi gwarancji ale może ktoś ma podobne doświadczenia i chętnie podzieli się swoją wiedzą :) Mcpear dzięki :) Myślałam, że muszę wykazać związek z Polską - cieszę się, że wyprowadziłeś mnie z błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.