Skocz do zawartości

Odmowa wizy turystycznej - nie wiem gdzie szukać pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli kogoś ciekawi jak potoczyła się sytuacja - dostałam wizę.

Trochę mi się przeciągnęło to wszystko, nie wiedziałam czy korzystać z pośrednictwa czy też nie - finalnie skorzystałam (wypełnili za mnie wniosek, wpłacili kasę i byli do mojej dyspozycji jeśli chodzi o pytania).

To co zauważyłam: aplikowali o B1/B2 a ja poprzednio (sama, bez pomocy) aplikowałam o B2.

Pan w okienku wymaglował mnie o moje życie osobiste, z kolei nie pytał w ogóle co chcę w Stanach zobaczyć ani nic takiego (no i dobrze, bo nie robiłam żadnych dokładnych planów, coby się potem nie rozczarować, jeślibym znowuż wizy nie dostała). 

Pod koniec rozmowy byłam pewna, że kolejny raz nie dostanę, a on się nagle uśmiechnął i powiedział, że dostałam. No to fajnie.

• Odpowiedzi 21
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
36 minut temu, effy napisał:

Jeżeli kogoś ciekawi jak potoczyła się sytuacja - dostałam wizę.

Trochę mi się przeciągnęło to wszystko, nie wiedziałam czy korzystać z pośrednictwa czy też nie - finalnie skorzystałam (wypełnili za mnie wniosek, wpłacili kasę i byli do mojej dyspozycji jeśli chodzi o pytania).

To co zauważyłam: aplikowali o B1/B2 a ja poprzednio (sama, bez pomocy) aplikowałam o B2.

Pan w okienku wymaglował mnie o moje życie osobiste, z kolei nie pytał w ogóle co chcę w Stanach zobaczyć ani nic takiego (no i dobrze, bo nie robiłam żadnych dokładnych planów, coby się potem nie rozczarować, jeślibym znowuż wizy nie dostała). 

Pod koniec rozmowy byłam pewna, że kolejny raz nie dostanę, a on się nagle uśmiechnął i powiedział, że dostałam. No to fajnie.

Nie ma znaczenia czy aplikujesz o b2 czy o b1/b2 to raz. To że Ci się udało zależało jak się zaprezentowałas oraz od samego Konsula na kogo trafiłaś. To dobrze że Ci się udało. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...