Quickie22 Posted September 19, 2018 Report Share Posted September 19, 2018 Witajcie, Mam pytanie. Czy miał ktoś kiedyś sytuuację w której po rozmowie z konsulem konsul nie przyznał wizy, nie przyznał odmowy i kazał czekać aż się do niego odezwą ? Opis mojej sytuacji: Byłem w USA już ponad 15 razy, głównie w celach turystycznych i przeważnie wracałem po 1-2 miesiącach. Pracuję. W polsce mam własną firmę. W kwietniu br trafiłem do aresztu w USA za drobne przestępstwo. Wynająłem adwokata, poczekałem miesiąc do sprawy i po miesiącu uzyskałem uniewinnienie oraz moja sprawa została zamknięta (dismissed and sealed) W międzyczasie ze względu na areszt otrzymałem od konsula tutaj w polsce list o tym, iz moja wiza zostaje cofnięta (revoked) i abym po powrocie zgłosił sie do konsulatu. Podczas wizyty w konsulacie w Krakowie opowiedziałem swoją historie i wiza została mi anulowana. Zostałem poinformowany, iż mogę ubiegać się o nową wizę w zwiazku z zakończeniem procesu w USA. W ubiegłym tygodniu byłem na rozmowie o nową wizę, opowiedziałem swoją historię, przedstawiłem dokumenty. Pani konsul chciała zatrzymać mój paszport jednak po chwili go oddała. Stwierdził, iż muszą się zapoznać z sytuacja i odpowiedź dostanę na mail, który zapisała. Czy ktoś był w podobnej sytuacji, ile czeka się na odpowiedź czy wiza została przyznana czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 19, 2018 Report Share Posted September 19, 2018 Były podobne przypadki, możesz czekać miesiąc a możesz i dwa miesiące czekać na odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quickie22 Posted September 27, 2018 Author Report Share Posted September 27, 2018 Czyli nie ma jakiegoś określonego czasu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 27, 2018 Report Share Posted September 27, 2018 2 minuty temu, Quickie22 napisał: Czyli nie ma jakiegoś określonego czasu ? Nope. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.