ewa2018 Napisano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Mam jeszcze pytanie do Joanna30. Napisałaś, że w DS-160 nie podałaś osoby, do której jedziesz. Czy udało Ci się również nie podawać instytucji? Jeśli tak, to napisz proszę co zaznaczyłaś, że nie musiałaś tego wypełniać .Mam zamiar jechać wyłącznie w celach turystycznych, a podanie jakiejś firmy to fikcja. Po co im to? Pozdrawiam Ewa
Joanna30 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Podałam hotel, w którym się zatrzymam. Łącznie z adresem i telefonem. Żadnych nazwisk Nie wiem, po co im to. Dla mnie to ciut bez sensu, bo przecież nie powinno się nic rezerwować, nim się nie dostanie wizy, więc 100% pewności, czy tam się zatrzymamy nie ma, ale jak chcą jakieś dane, to im podałam
ewa2018 Napisano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Godzinę temu, Joanna30 napisał: Podałam hotel, w którym się zatrzymam. Łącznie z adresem i telefonem. Żadnych nazwisk Obawiam się, że nie puści dalej jeśli poda się tylko to co napisałaś. Żąda podania nazwiska osoby znajomej i/lub firmy z adresem i telefonem. Pozdrawiam Ewa
Joanna30 Napisano 27 Września 2018 Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Ale jak to możliwe, że od Ciebie żąda a ode mnie nie żądało? Przejrzyj ten temat: Może to pomoże.
ewa2018 Napisano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2018 DS-160 Krok po kroku mam, chyba nawet nowsze niż to podane przez Ciebie. Ważne co przepuszcza formularz. A np. w nazwie firmy w Polsce nie można podać Sp. z o.o. W moim przypadku przekształcenie firmy skutkowało właśnie m.in. dodaniem w nazwie "Sp. z o.o.". Zatem w formularzu muszę podać starą nazwę, firmy, czyli podaję firmę która już nie istnieje. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Ewa
ewa2018 Napisano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2018 Nie mogę edytować ostatniej wiadomości chociaż minęło dopiero 21 minut. Chciałam dodać, że być może niemożność napisania Sp. z o.o. na końcu w nazwie firmy wynika z tego, że nazwa jest wtedy zbyt długa, ale bez przesady, najróżniejsze inne formularze dopuszczają nazwę takiej długości bez problemu. Przy następnym wypełnieniu usunę środek nazwy i zobaczę czy przejdzie. Pozdrawiam Ewa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.