Paulina_K Posted September 23, 2018 Report Share Posted September 23, 2018 Witam, Mam do Was pytanie dotyczące spotkania w ambasadzie, które wyznaczono mi na 6.11.2018. Z informacji, które uzyskałam wiem, że muszę przygotować: 1. Paszport 2. Zdjęcia 3. Akt urodzenia 4. Akt o niekaralności 5. Gwarancje finansowe 6. Badania lekarskie I tutaj mam kilka pytań: 1. Czy na badania lekarskie mam zgłosić się sama, czy dostanę jakieś skierowanie? 2. Gwarancja finansowa - czy fakt, iż zmieniłam pracę dwa miesiące temu na Korporację Amerykańską, której nie zapisałam w ds-260 (bo jeszcze tam nie pracowałam), ale w ramach pracy mogę przenieść się wewnętrznie w strukturach firmy i mogę pracować w Bostonie, czy to też jakoś mogę udokumentować i będzie to brane pod uwagę jako że mogę utrzymać się w USA? 3. Na stronie: https://pl.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/23/2015/12/IV-F04-POL-GSS-Instructions-for-applicants-Jan-12-2015.pdf podana jest informacja, że powinnam wysłać dokumenty i dopiero wówczas wyznaczą mi termin. Nie do końca to rozumiem, bo termin już mam. Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. Ewentualnie osoby, które były już na spotkaniu proszę o informację jakie dokumenty Wy przygotowywaliście. Pozdrawiam, Paulina Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 23, 2018 Report Share Posted September 23, 2018 Odp 1 musisz się zgłosić sama na badania lekarskie, możesz to mieć w Krakowie lub Warszawie. Listę przychodni masz na stronie Ambasady Odp 2 jak powiesz na rozmowie o tym to wezmą to pod uwagę, powiesz przy czym będziesz pracować itd możesz też pokazać krótkie pismo ze będziesz mieć pracę w Stanach. Odp 3 pierwszy raz taki dokument widzę i kto wie czy to nie nowość w DV 2019 lub też to dotyczy innych wiz a wtedy to Ciebie nie dotyczy bo Ty masz wizytę wyznaczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina_K Posted September 23, 2018 Author Report Share Posted September 23, 2018 Dziękuję Ci za odpowiedź. Powiedz mi jeszcze, czy z Twojego doświadczenia (bo chyba znasz odpowiedź na wszystkie sprawy wizowe :)) należy potwierdzić spotkanie, jak już zostało wyznaczone, czy wystarczy jak wstawię się w wyznaczonym terminie z kompletem dokumentów? Pozdrawiam, Paulina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina_K Posted September 23, 2018 Author Report Share Posted September 23, 2018 Powyższe pytanie nieaktualne, znalazłam odpowiedź na forum dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.