anilorakob Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Witajcie, Przymierzam się z partnerem do złożenia wniosku o wizę. Chcielibyśmy pójść razem na jedną rozmowę. Czy mógłby ktoś w kilku słowach opisać procedurę? Na stronie ambasady przeczytałam, że najpierw należy uiścić opłatę. Czy w takim razie możemy zrobić jedną płatność za 2 osoby? Czy przy zakładaniu profilu (już po wypełnieniu wniosku) można dodać osobę towarzyszącą (drugi numer wniosku?), żeby zaklepać jeden termin i godzinę rozmowy? Dostałam już wizę do USA w 2007 roku, ale nie mam pojęcia ile palców mi wtedy zeskanowali i w związku z tym nie wiem jak odpowiedzieć na to pytanie we wniosku. Czy może był jakiś przedział czasowy, w którym skanowali tylko 2 palce, a od któregoś roku 10? Kolejne pytanie dotyczy zatrudnienia. Mam założona własną działalność gospodarczą, ale pracuję tylko dla jednej firmy (tzw. samozatrudnienie). Wystawiam im fakturę. Czy w takim wypadku we wniosku powinnam zaznaczyć, ze jestem przedsiębiorcą i w danych wpisać swoje własne dane (nazwa, adres, NIP itp.) czy może jednak nazwę firmy, której wystawiam faktury? Czy w zarobkach powinnam wpisać to, co dostaję do ręki, czy to co zostaje mi po opłaceniu ZUSu i podatku? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, pytania są pewnie banalne, ale im bardziej sie w to wszystko wgłębiam, tym bardziej głupieję, a nie chcę popełnić jakiegoś błahego błędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepecki Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Jeżeli chodzi o Twoje pierwsze pytanie to gdy tworzysz profil zwby opłacić spotkanie to możesz dodać kolejna osobę do tego i zapłacić za 2 osoby od razu i wybrać ten sam termin Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Podajesz informacje o swojej firmie oraz podajesz kwotę jaką masz na rękę po ZUS itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Od 10 grudnia 2007 roku skanuje się 10 palców https://wiadomosci.wp.pl/odciski-10-palcow-bedzie-pobierala-ambasada-usa-6032021204861569a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.