Gość Napisano 28 Października 2018 Zgłoś Napisano 28 Października 2018 Witam, Mam pytanie dotyczące dołączania członka rodziny do wniosku po wylosowaniu GC. Jeśli mąż wyśle wniosek loteryjny do GC w październiku ale nie doda żadnego członka rodziny do wniosku, który potencjalnie z nim poleci, a później by się okazało po wylosowaniu w maju, że żona jednak chce polecieć to można wtedy ją jeszcze dołączyć na etapie wypełniania wniosku DS 260 czy to już jest za późno albo jakiś problem z tym jest? dziękuje za odpowiedź
sly6 Napisano 28 Października 2018 Zgłoś Napisano 28 Października 2018 Dane rodziny, zdjęcia muszą być dołączone do zgłoszenia w innym wypadku zgłoszenie nie jest ważne. Mogą nie lecieć ale zgłoszenie musi być z członkami rodziny. Później to nikt gc nie dostanie.
barizow Napisano 6 Marca 2020 Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 Cześć, Ja mam pytanie podobne ale jednak z pewną subtelną różnicą. Składałem wniosek do loterii DV2021 czyli wyniki w maju. Wniosek dotyczył 3 osób (Ja, żona, syn). Później okazało się, że żona jest w ciąży i sierpniu będziemy mieli drugie dziecko. Co w przypadku wylosowania w maju? Czy będę mógł złożyć wniosek o wizę imigracyjną dla drugiego dziecka, które nie było uwzględnione we wniosku do loterii? Z góry dzięki za odpowiedź
sly6 Napisano 6 Marca 2020 Zgłoś Napisano 6 Marca 2020 2 godziny temu, barizow napisał: Cześć, Ja mam pytanie podobne ale jednak z pewną subtelną różnicą. Składałem wniosek do loterii DV2021 czyli wyniki w maju. Wniosek dotyczył 3 osób (Ja, żona, syn). Później okazało się, że żona jest w ciąży i sierpniu będziemy mieli drugie dziecko. Co w przypadku wylosowania w maju? Czy będę mógł złożyć wniosek o wizę imigracyjną dla drugiego dziecka, które nie było uwzględnione we wniosku do loterii? Z góry dzięki za odpowiedź Tak będziesz mógł to zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.