Andrew Napisano 6 Września 2005 Zgłoś Napisano 6 Września 2005 Mam pytanie Po ukonczeniu w Polsce Uniwersytetu Jagiellonskiego mam zamiar wyjechac na stale do USA. Jestem na kierunku kulturoznawstwo, a specjalnosc: amerykanistyka (zawod: inzynier kulturoznawstwa USA). 1.Jakie mam szanse wyjazdu, 2.O jaka wize najlepiej sie starac 3.Czy fakt ze studiowalem amerykanistyke stawia mnie w lepszej sytuacji na otrzymanie wizy. 4.Czy taki dyplom z polskiej uczelni cos mi daje, czy raczej nie i jaki rodzaj pracy moglym tam wykonywac, czy jednak musialbym tam robic jakies inne kursy i pracowac w innym zawodzie ?? Prosze o rade Andrzej
Chomik Napisano 6 Września 2005 Zgłoś Napisano 6 Września 2005 Ale czy Ty masz tam jakiekolwiek "zaczepienie" w Stanach? Czy w ogole nad tym wyjazdem juz myslales? Czy mialbys tam co robic? Czy moze pytasz tak po prostu, bo postanowiles, ze chcesz wyjechac na stale? :roll:
Andrew Napisano 6 Września 2005 Autor Zgłoś Napisano 6 Września 2005 Postanowilem, ze chce tam wyjechac na stale. Jezeli chodzi o "zaczepienie" to mam w USA kuzyna. Zastanawiam sie jaki bylby najlepszy sposob wyjazdu w moim przypadku i czy te dokumenty ze szkoly beda sie tam liczyc.
karla Napisano 7 Września 2005 Zgłoś Napisano 7 Września 2005 jesli chcesz wyjechac na stale , to chyba musisz starac sie o zielona karte , bo wizy pracownicze zawsze sa na jakis okreslony czas .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.