Andrew Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Mam pytanie Po ukonczeniu w Polsce Uniwersytetu Jagiellonskiego mam zamiar wyjechac na stale do USA. Jestem na kierunku kulturoznawstwo, a specjalnosc: amerykanistyka (zawod: inzynier kulturoznawstwa USA). 1.Jakie mam szanse wyjazdu, 2.O jaka wize najlepiej sie starac 3.Czy fakt ze studiowalem amerykanistyke stawia mnie w lepszej sytuacji na otrzymanie wizy. 4.Czy taki dyplom z polskiej uczelni cos mi daje, czy raczej nie i jaki rodzaj pracy moglym tam wykonywac, czy jednak musialbym tam robic jakies inne kursy i pracowac w innym zawodzie ?? Prosze o rade Andrzej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chomik Posted September 6, 2005 Report Share Posted September 6, 2005 Ale czy Ty masz tam jakiekolwiek "zaczepienie" w Stanach? Czy w ogole nad tym wyjazdem juz myslales? Czy mialbys tam co robic? Czy moze pytasz tak po prostu, bo postanowiles, ze chcesz wyjechac na stale? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew Posted September 6, 2005 Author Report Share Posted September 6, 2005 Postanowilem, ze chce tam wyjechac na stale. Jezeli chodzi o "zaczepienie" to mam w USA kuzyna. Zastanawiam sie jaki bylby najlepszy sposob wyjazdu w moim przypadku i czy te dokumenty ze szkoly beda sie tam liczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karla Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 jesli chcesz wyjechac na stale , to chyba musisz starac sie o zielona karte , bo wizy pracownicze zawsze sa na jakis okreslony czas . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.