kris74 Napisano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 Witam wszystkich, Potrzebuję wskazówek dotyczących rozliczenia z IRS. Chodzi o osobę (Polka z obywatelstwem amerykańskim) od kilkunastu lat na emetyturze - od przejścia na emeryturę mieszka w Polsce. W tym roku zmienił się formularz rozliczenia i powstał problem. Czy ktoś podjąłby się dokonania takiego rozliczenia lub udzielił wskazówek jak tego dokonać po zmianie druków? Otrzymaliśmy jedynie formularze SSA-1099 i 1099-R. Z tego co wiem nie ma żadnych odliczeń czy potrąceń. Do kiedy należy dokonać rozliczenia dla nie rezydentów? Na jaki adres należy przesłać podpisane rozliczenie? Posta wysyłam na prośbę zainteresowanej, proszę o pomoc i z góry dziękuję
andyopole Napisano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 Mozna sobie sciagnac program online, ok. $50 z aktualizacjami na ten rok. Sa tez jakies darmowe ale w tym temacie nie mam wystarczajacej wiedzy.
andyopole Napisano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2019 Mozna sobie sciagnac program online, ok. $50 z aktualizacjami na ten rok. Sa tez jakies darmowe ale w tym temacie nie mam wystarczajacej wiedzy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.