kris74 Posted April 3, 2019 Report Share Posted April 3, 2019 Witam wszystkich, Potrzebuję wskazówek dotyczących rozliczenia z IRS. Chodzi o osobę (Polka z obywatelstwem amerykańskim) od kilkunastu lat na emetyturze - od przejścia na emeryturę mieszka w Polsce. W tym roku zmienił się formularz rozliczenia i powstał problem. Czy ktoś podjąłby się dokonania takiego rozliczenia lub udzielił wskazówek jak tego dokonać po zmianie druków? Otrzymaliśmy jedynie formularze SSA-1099 i 1099-R. Z tego co wiem nie ma żadnych odliczeń czy potrąceń. Do kiedy należy dokonać rozliczenia dla nie rezydentów? Na jaki adres należy przesłać podpisane rozliczenie? Posta wysyłam na prośbę zainteresowanej, proszę o pomoc i z góry dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted April 3, 2019 Report Share Posted April 3, 2019 Mozna sobie sciagnac program online, ok. $50 z aktualizacjami na ten rok. Sa tez jakies darmowe ale w tym temacie nie mam wystarczajacej wiedzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted April 3, 2019 Report Share Posted April 3, 2019 Mozna sobie sciagnac program online, ok. $50 z aktualizacjami na ten rok. Sa tez jakies darmowe ale w tym temacie nie mam wystarczajacej wiedzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.