Skocz do zawartości

Weryfikacja danych z wniosku [data rozwodu]

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Wypełniam wniosek o wizę. Mam jeden problem. Nie znam swojej daty rozwodu, a znalezienie go wiąże się z podróżą do sądu gdzie się odbył [daleko]

Wpisałem orientacyjnie datę. 

Moje pytanie. Czy mogą prosić o przyniesienie na spotkanie z konsulem dokumentów poświadczających datę zawarcia małżeństwa i datę rozwodu?

Napisano
11 minut temu, kowalio napisał:

Witajcie

Wypełniam wniosek o wizę. Mam jeden problem. Nie znam swojej daty rozwodu, a znalezienie go wiąże się z podróżą do sądu gdzie się odbył [daleko]

Wpisałem orientacyjnie datę. 

Moje pytanie. Czy mogą prosić o przyniesienie na spotkanie z konsulem dokumentów poświadczających datę zawarcia małżeństwa i datę rozwodu?

Data rozwodu ich kompletnie nie obchodzi. Podejrzewam, ze to pytanie jest poto zeby zgromadzić jak najwiecej danych o Tobie. Kumpel moj tez po rozwodzie i wpisał byle jaka datę bo nie pamiętał i konsul nie zwrócił na to uwagi. Moze sie myle.. powodzenia

Napisano

dziękuję za info.

A na jakiej podstawie sprawdzają poprawność danych odnośnie zarobków czy właśnie daty rozwodu. Czy po podpisaniu wniosku jest jakiś ciąg dalszy i jest np. lista dokumentów, które należy przynieść? jak zaświadczenie z pracy czy PIT z zarobkami, wyciąg z aktu małżeństwa etc?

Na ostatniej stronie się zatrzymałem z podpisem, bo nie wiem co dalej. 

Napisano
4 minuty temu, kowalio napisał:

dziękuję za info.

A na jakiej podstawie sprawdzają poprawność danych odnośnie zarobków czy właśnie daty rozwodu. Czy po podpisaniu wniosku jest jakiś ciąg dalszy i jest np. lista dokumentów, które należy przynieść? jak zaświadczenie z pracy czy PIT z zarobkami, wyciąg z aktu małżeństwa etc?

Zaswiadczenie o zarobkach to wymagali chyba z 20 lat temu tutaj na forum ktos pisal :d mialem trzy rozmowy o wize i na jednej konsul mnie zapytał ile zarabiam a ja odpowiedziałem zgodnie z tym co napisalem w DS160. Zadnych umów nie zabierasz ze soba nic. Dostaniesz 4 szybkie pytania i do domu. Jedziesz służbowo czy turystycznie?

Napisano

to fajno ..

jedziemy na ślub siostry ciotecznej mojej partnerki. Cała ich rodzina wykupiła pół piętra na Harmony Of The Seas i na Coco Cay będzie ślub. Podróż życia :D

Napisano
58 minut temu, kowalio napisał:

dziękuję za info.

Sa takie kraje na swiecie, zapewniam, gdzie urzedy zakladaja uczciwosc obywatela. Wiec nikt stara sie nie klamac bo w razie proby oszustwa i tak wszystko (no, prawie wszystko) jest do wykrycia.:D

Napisano

Zazdzwoń do byłej żony i zapytaj. A tak na poważnie to nie możesz wniosku do sądu przesłać, żeby Ci powiedzieli? To chyba lepsze niż pisanie czegokolwiek byle było

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...