Bronxiarz Napisano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2019 Witam, Do USA przylecialem na wizie B2 nastepnie zmienilem na F1 w trakcie musialem przedluzyc wize B2 dwukrotnie ale w koncu sie udalo, chcialbym pojechac do Polski poniewaz mam pilna sprawe rodzinna, czy bedzie klopot z powrotem na teren USA? W szkole mi powiedzieli zebym pisemnie tak jakby zrezygnowal z I-20 i ze bede mial miesiac na wyjechanie ale w popierach czysto. Czy ktos mial podobna sytuacje ? Czy bedzie klopot na lotnisku gdy bede chcial jeszcze raz przyleciec ?
Joanna30 Napisano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2019 Jeśli będziesz chciał wrócić jako student, to będziesz miał problem, bo nie masz wizy F1, więc będziesz musiał się o nią postarać w ambasadzie/konsulacie. Jeśli będziesz chciał wrócić jako turysta, to też będziesz miał problem, bo z Twojego posta wnioskuję, że przebywałeś w USA 1,5 roku jako turysta (dwa razy przedłużałeś). Nikt Ci nie uwierzy, że przez ten czas nie zdążyłeś zwiedzić całego kraju lub/i nie złamałeś zasad pobytu na wizie turystycznej.
ilya_ Napisano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Joanna30 napisał: Jeśli będziesz chciał wrócić jako student, to będziesz miał problem, bo nie masz wizy F1, więc będziesz musiał się o nią postarać w ambasadzie/konsulacie. Jeśli będziesz chciał wrócić jako turysta, to też będziesz miał problem, bo z Twojego posta wnioskuję, że przebywałeś w USA 1,5 roku jako turysta (dwa razy przedłużałeś). Nikt Ci nie uwierzy, że przez ten czas nie zdążyłeś zwiedzić całego kraju lub/i nie złamałeś zasad pobytu na wizie turystycznej. jezeli bedzie chcial wrocic na B2, a mial ja przedluzana o nadanych jakis tam statusach to bardzo prawdopodobne, ze oficer na granicy moze mu powiedziec , ze angielskiego moze sie Pan w Europie uczyc. [zakladam, ze status zostal nadany checia pojscia do szkoly jezykowej co sie zdarza w wiekszosci przyadkow] Ten post taki jakby przyklad dla ludzi, ktorzy przedluzaja bez sensu Swoje pobyty w USA ( bo praca, bo azbesty, bo dolary, bo 15 usd /h ), a potem cos im nagle wypada i trzeba jechac. Ludzie - nie przedluzajcie.
Bronxiarz Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2019 Dziekuja za opdpowiedzi, moja zona rowniez jest w Stanach na wizie F1 czy moglbym sie w takim wypadku ubiegac w Polsce o wize F2 ? Jesli tak to ile czasu by to zajelo?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.