kojus Napisano 14 Września 2005 Zgłoś Napisano 14 Września 2005 Mam dylemat. Zdalem 1 rok na studiach technicznych. i chcialbym zlozyc wniosek o wize do usa... chcialbym pojechac do usa na 2-3 tygodnia w grudniu(przerwa w szkole) odwiedzic wujka chrzestnego... kolegow i-netowych, kolezanki ;-) itp itd... lubie przygody wiec chcialbym jechac... ale nie pracowac... i teraz mam problem bo nie wiem o jaka wize mam sie starac... niedawno czytalem ze dla studentow uczelnii technicznych(taka jak moja) ... wydaja wize z mozliwoscia wielokrotnego przekraczania granicy usa przez 5 lat ... - Doradzcie co mam zrobic... bo czas leci ... a w grudniu ciezko z miejscami w samolocie... dodam tylko ze chcialbym w 2006 roku w wakacje jechac ... ale nie do pracy, ani nie tez nie do nauki... tylko zabawy i relax. prosze o odpowiedzi. lukasz z bydgoszczy
wiola Napisano 14 Września 2005 Zgłoś Napisano 14 Września 2005 Lukaszu z Bydgoszczy moze turystyczna ?? Pozdrawiam
sly6 Napisano 14 Września 2005 Zgłoś Napisano 14 Września 2005 o wize turystyczna sie starasz i we wniosku zaznaczysz kiedy bedziesz lecial co do biletow to grudzien jest czasem kiedy brakuje miejsc w samolotach plus sa drogie,najlepiej leciec do 15 grudnia i kupic bilet do konca listopada (chyba ze wczesniej zlozysz rezerwacje na pozniejszy dzien ale wtedy nie mozesz liczyc na promocyjne ceny)
majk Napisano 14 Września 2005 Zgłoś Napisano 14 Września 2005 Z ta wiza na 5 lat dla studentow uczelni technicznych to nie tak. Najprosciej starac sie o turystyczna, ale czy dostaniesz to juz inna sprawa. Najlatwiesze rozwiazanie dla ciebie to wyjaz z progreamu w&t na przyszle wakacje. Fakt ze trzeba poniesc dodatkowe koszty ale szanse na wize j-1 znacznie wieksze niz na wize turystyczna. No i ty wyraznie piszesz ze nie chcesz pracowac, a wiza ta jest przede wszystkim dla osob ktore chca popracowac w usa. Wiec na twoim miejscu nalezalo by znalezc takiego pracodawce ktory wystawi ci oferte pracy i nie bedzie mu zalezalo mu na tym abys pojawil sie w tej pracy. Jako ze piszesz ze masz rodzine i znajomych w usa nie powinno byc z tym wiekszych problemow.
kojus Napisano 25 Października 2005 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2005 Lukaszu z Bydgoszczy moze turystyczna ?? Pozdrawiam dzieki. dzis wlasnie bylem w ambasadzie - wize turystczyna otrzymalem bylo smiesznie :wink: a myslalem ze cala ta ambasada to cos strasznego milo bylo 15 grudnia lece :wink:
wiola Napisano 25 Października 2005 Zgłoś Napisano 25 Października 2005 To nic strasznego........ja tego nie mowilam Gratuluje!! Zycze milej podrozy i udanego pobytu!!
kojus Napisano 27 Października 2005 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2005 Dziekuje ;-) a wize dostalem na 10 lat. Wlasnie szukam samolotu na 15 grudnia ... :roll:
sly6 Napisano 27 Października 2005 Zgłoś Napisano 27 Października 2005 KLM ma teraz promocje na bilety lotnicze
kojus Napisano 30 Października 2005 Autor Zgłoś Napisano 30 Października 2005 juz mam bilet 15 gru - 7 sty z lotu z bydgoszczy do wawy, wawa -chic i powrot oczywiscie :wink: - 2,800zl z powrotem juz autem bo sie z bagazami do krajowego nie pomieszcze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.