maciekkalwa Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 Witam, moja żona posiada GC, ja nie. Moja sprawa jest w toku. Dlatego żona jest ze mną w PL od Grudnia zeszłego roku. Czy w tym przypadku urzędnik graniczny nie wpuści żony na terytorium USA? Z tego co się dowiadywałem to żeby utzymać GC trzeba być 6 miesięcy plus 1 dzień w przeciągu roku oraz udowodnić, że USA to jest stałe miejce zamieszkania. Natomiast chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda z praktycznej strony. Czy ktoś z Was miał taki przypadek? Dzięki z góry za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudus86 Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 Zależy na kogo trafi na granicy, mojej znajomej nie było raz 9 lat w usa i wpuścili ja bez problemu. Wszystko zależy od urzędnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
offtopic123 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Jestem w podobnej sytuacji możesz mi opowiedzieć na priv jak to wyglądało bardzo proszę??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.