gojaca Napisano 29 Października 2019 Zgłoś Napisano 29 Października 2019 Witajcie! Mam pytanie odnośnie uzyskania prawo jazdy w stanie CT. W 2007r. wyrobiłem sobie ID card, będąc w stanach na wizie J1. Mam SSN. ID straciło ważność w 2011r. Adres na ID to adres ojego ówczesnego pracodawcy. Chciałbym wybrać się turystycznie na miesiąc też do CT. Mam tam rodzinę. Chciałem wybrać się do DMV i zdać DL. Jakie dokumenty będę potrzebował? Czy jest sens przedstawiać stare ID? Na jaki czas powinni mi wydać DL? Z góry dzięki za odp Pozdrawiam
kzielu Napisano 29 Października 2019 Zgłoś Napisano 29 Października 2019 18 minut temu, gojaca napisał: Witajcie! Mam pytanie odnośnie uzyskania prawo jazdy w stanie CT. W 2007r. wyrobiłem sobie ID card, będąc w stanach na wizie J1. Mam SSN. ID straciło ważność w 2011r. Adres na ID to adres ojego ówczesnego pracodawcy. Chciałbym wybrać się turystycznie na miesiąc też do CT. Mam tam rodzinę. Chciałem wybrać się do DMV i zdać DL. Jakie dokumenty będę potrzebował? Czy jest sens przedstawiać stare ID? Na jaki czas powinni mi wydać DL? Z góry dzięki za odp Pozdrawiam Na oko to nie bardzo sie da. Zajrzyj na strone CT DMV - na wymiane sie nie kwalifikujesz, na jakiekolwiek prawo jazdy tez nie bo ani nie jestes rezydentem ani nie jest undocummented.
Xarthisius Napisano 29 Października 2019 Zgłoś Napisano 29 Października 2019 20 minutes ago, gojaca said: Witajcie! Mam pytanie odnośnie uzyskania prawo jazdy w stanie CT. W 2007r. wyrobiłem sobie ID card, będąc w stanach na wizie J1. Mam SSN. ID straciło ważność w 2011r. Adres na ID to adres ojego ówczesnego pracodawcy. Chciałbym wybrać się turystycznie na miesiąc też do CT. Mam tam rodzinę. Chciałem wybrać się do DMV i zdać DL. Jakie dokumenty będę potrzebował? Czy jest sens przedstawiać stare ID? Na jaki czas powinni mi wydać DL? Z góry dzięki za odp Pozdrawiam W CT mozesz jezdzic na polskim (+ miedzynarodowe) przez rok od przekroczenia granicy. https://www.cga.ct.gov/2006/rpt/2006-R-0235.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.