Skocz do zawartości

Zamiana ID card, która utraciła ważność na DL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Mam pytanie odnośnie uzyskania prawo jazdy w stanie CT.

W 2007r. wyrobiłem sobie ID card, będąc w stanach na wizie J1. Mam SSN. ID straciło ważność w 2011r.  Adres na ID to adres ojego ówczesnego pracodawcy. 

Chciałbym wybrać się turystycznie na miesiąc też do CT. Mam tam rodzinę. Chciałem wybrać się do DMV i zdać DL.

Jakie dokumenty będę potrzebował? Czy jest sens przedstawiać stare ID? Na jaki czas powinni mi wydać DL?

Z góry dzięki za odp

Pozdrawiam

Napisano
18 minut temu, gojaca napisał:

Witajcie!

W 2007r. wyrobiłem sobie ID card, będąc w stanach na wizie J1. Mam SSN. ID straciło ważność w 2011r.  Adres na ID to adres ojego ówczesnego pracodawcy. 

Chciałbym wybrać się turystycznie na miesiąc też do CT. Mam tam rodzinę. Chciałem wybrać się do DMV i zdać DL.

Jakie dokumenty będę potrzebował? Czy jest sens przedstawiać stare ID? Na jaki czas powinni mi wydać DL?

Z góry dzięki za odp

Pozdrawiam

Na oko to nie bardzo sie da.

Zajrzyj na strone CT DMV - na wymiane sie nie kwalifikujesz, na jakiekolwiek prawo jazdy tez nie bo ani nie jestes rezydentem ani nie jest undocummented.

Napisano
20 minutes ago, gojaca said:

Witajcie!

Z góry dzięki za odp

Pozdrawiam

W CT mozesz jezdzic na polskim (+ miedzynarodowe) przez rok od przekroczenia granicy.

https://www.cga.ct.gov/2006/rpt/2006-R-0235.htm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...