Nevier Napisano 31 Października 2019 Zgłoś Napisano 31 Października 2019 Cześć, Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda przenoszenie się z Polskiego liceum do amerykańskiego High School. Prawdopodobna wyprowadzka do USA nastąpiłaby w połowie 2 klasy Polskiego liceum. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Xarthisius Napisano 31 Października 2019 Zgłoś Napisano 31 Października 2019 13 minutes ago, Nevier said: Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda przenoszenie się z Polskiego liceum do amerykańskiego High School. Prawdopodobna wyprowadzka do USA nastąpiłaby w połowie 2 klasy Polskiego liceum. Prawdopodobna wyprowadzka jak ktores z Twoich Rodzicow wygra w DV? Wroc do tego pytania, jak rzeczywiscie bedziesz mial taki problem.
Nevier Napisano 31 Października 2019 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2019 42 minuty temu, Xarthisius napisał: Prawdopodobna wyprowadzka jak ktores z Twoich Rodzicow wygra w DV? Wroc do tego pytania, jak rzeczywiscie bedziesz mial taki problem. Nie wiem czemu ma służyć Twoja odpowiedź. Zadałem po prostu pytanie na ten temat i liczę że otrzymam odpowiedź jak wygląda taki proces.
mcpear Napisano 31 Października 2019 Zgłoś Napisano 31 Października 2019 Wypisujesz się w kuratorium właściwym do miejsca zamieszkania (myśmy to robili aczkolwiek nie wiem na 100% czy to był konieczny ruch). Zanosisz podanie do dyrektora szkoły o wypisanie Ciebie z liceum. Prosisz o wydanie zaświadczenia o ocenach z półrocza. Zabierasz świadectwo ukończenia I klasy liceum. Wylatujesz. Po przylocie udajesz się do High School właściwego miejscu zamieszkania. HS informuje Ciebie jakie dokumenty masz dostarczyć poświadczające: twoje zamieszkanie na terenie dystryktu, twoje szczepienia oraz oceny twoje dotychczasowe. Jeśli to jest konieczne musisz się doszczepić. Proces zapisu do liceum jest raczej bezproblemowy. Zapisywałem dwójkę moich dzieci. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.