KasiaKo Napisano 9 Maja 2021 Zgłoś Napisano 9 Maja 2021 10 minutes ago, Xarthisius said: Nie, chodzi mi o to co chcesz wyczytac z tego biuletynu. Kiedy mozesz wyslac dokumenty do NVC? Kiedy Twoje I-130 zostanie zatwierdzone? Kiedy bedziesz miala interview w ambasadzie? Od razu mowie, ze na te 2 ostatnie pytania odpowiedzi w VB nie ma. Ja odrazu mówię, że ja się na tym wszystkim nie znam odrazu mówię, że cały czas myślę, że ten 1 termin z VB oznacza datę wizyty w ambasadzie? Załóżmy ojciec złożył na mnie papiery końcem 2018 roku więc jeśli wybije ta data zostanę zaproszona na rozmowę czy dopiero zacznie się cała procedura? Co do dokumentów to u mnie wszystkim zajmuje się prawnik tzn ojciec przez niego wszystko załatwiał. Może mi przybliżysz ten temat troszkę? Cytuj
Xarthisius Napisano 9 Maja 2021 Zgłoś Napisano 9 Maja 2021 4 minutes ago, KasiaKo said: Ja odrazu mówię, że ja się na tym wszystkim nie znam odrazu mówię, że cały czas myślę, że ten 1 termin z VB oznacza datę wizyty w ambasadzie? Załóżmy ojciec złożył na mnie papiery końcem 2018 roku więc jeśli wybije ta data zostanę zaproszona na rozmowę czy dopiero zacznie się cała procedura? Co do dokumentów to u mnie wszystkim zajmuje się prawnik tzn ojciec przez niego wszystko załatwiał. Może mi przybliżysz ten temat troszkę? Ogolnie te 2 tabelki mowia kolejno o tym: 1) kiedy moze byc Ci przyznana wiza (moze, ale nie musi, w sensie mozesz ja dostac dopiero duzo pozniej), 2) kiedy mozesz wyslac dokumenty do NVC. Nie ma tam zadnej informacji o tym ile bedzie trwala Twoja procedura, ani o tym kiedy bedziesz miala rozmowe. Tu masz bardzo ladnie pokazane poszczegolne kroki procesu: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition.html Cytuj
maaarceline987 Napisano 4 Stycznia 2023 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2023 Hej Mogę wiedzieć jak tam jego wiza? Ruszyło się coś? Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi