Eloise Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2020 Witam bardzo serdecznie! Moze ktos mial podobna sytuacje lub ktos jest wstanie udzielic odpowiedzi....Bardzo prosiłabym o porade w mojej sprawie otoz w 2003 roku wyjechalam do USA w ramach programu Work &Travel na wizie J1. Pozostalam tam nielegalnie. Pech sprawil ze zostalam zatrzymana przez biuro imigracyjne w 2009 roku. Odbyla sie rozprawa sadowa po ktorej wyjechalam do Polski w 2010 roku w wyznaczonym czasie dokonujac kazdej formalnoci. Od tego czasu minelo przeszlo 9 lat. Mam wieloletniego narzeczonego obywatela USA, ktory na stale mieszka w USA. Caly czas czekamy kiedy minie okres 10 letni karencji i moje pytania brzmia : 1) Czy juz teraz mozemy skadac petycje/aplikacje o wize narzeczenska K-1 (zostalo jeszcze 8 miesiecy karencji) ?2) Czy aplikowanie o wize narzeczenska bedzie bezpieczne ze wzgledu na moj wczesniejszy nielegalny pobyt?3) Czy lepiej wziazc teraz slub w Polsce a pozniej starac sie o K-3 wize malzenska?4) Czy jesli lepiej jest jednak wziazc slub w Polsce to czy od razu mozemy skladac petycje o wize K-3 mimo ze czas karencji jeszcze sie nie skonczyl?Bardzo dziekuje za kazda porade! Pozdrawiam serdecznie!
kzielu Napisano 31 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Eloise napisał: Witam bardzo serdecznie! Moze ktos mial podobna sytuacje lub ktos jest wstanie udzielic odpowiedzi....Bardzo prosiłabym o porade w mojej sprawie otoz w 2003 roku wyjechalam do USA w ramach programu Work &Travel na wizie J1. Pozostalam tam nielegalnie. Pech sprawil ze zostalam zatrzymana przez biuro imigracyjne w 2009 roku. Odbyla sie rozprawa sadowa po ktorej wyjechalam do Polski w 2010 roku w wyznaczonym czasie dokonujac kazdej formalnoci. Od tego czasu minelo przeszlo 9 lat. Mam wieloletniego narzeczonego obywatela USA, ktory na stale mieszka w USA. Caly czas czekamy kiedy minie okres 10 letni karencji i moje pytania brzmia : 1) Czy juz teraz mozemy skadac petycje/aplikacje o wize narzeczenska K-1 (zostalo jeszcze 8 miesiecy karencji) ?2) Czy aplikowanie o wize narzeczenska bedzie bezpieczne ze wzgledu na moj wczesniejszy nielegalny pobyt?3) Czy lepiej wziazc teraz slub w Polsce a pozniej starac sie o K-3 wize malzenska?4) Czy jesli lepiej jest jednak wziazc slub w Polsce to czy od razu mozemy skladac petycje o wize K-3 mimo ze czas karencji jeszcze sie nie skonczyl?Bardzo dziekuje za kazda porade! Pozdrawiam serdecznie! 1. Tak. Musisz nie mieć bana w momencie wydania wizy. 2. Jak najbardziej. 3. K-3 nie jest wydawana, musiałabyś się starać o CR-1 - z punktu widzenia jej dostania, nie ma wielkiej różnicy - dostaniesz jedna i druga (zakładając że spełnisz wszystkie warunki), to bardziej kwestia co się bardziej opłaca. CR-1 jest na dłuższą metę tańsza i w momencie wjazdu jestes od razu rezydentem, ale zajmuje generalnie dłużej. K-1 jest szybsza ale po wjeździe musisz się bujać z AOSem. 4. Patrz p. 1. (Znowu - CR-1, nie K-3)
Eloise Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2020 Bardzo Panu dziekuje za szybka odpowiedz na moj post!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.