Flame of Udun Napisano 14 Maja 2004 Zgłoś Napisano 14 Maja 2004 czy to jest deklaracja celna ?? Bo jak nie to ja nic nie rozumiem Nie to nie jest deklaracja celna. Jest to dowod ze wjechalas do USA. Lepiej jej nie zgubic. F
Pomarańcza Napisano 14 Maja 2004 Zgłoś Napisano 14 Maja 2004 Co to jest deklaracja celna i kiedy ją otrzymam?
Flame of Udun Napisano 14 Maja 2004 Zgłoś Napisano 14 Maja 2004 Co to jest deklaracja celna i kiedy ją otrzymam? deklaracja celna - dokument ktory dostaniesz na pokladzie samolotu przed wyladowaniem. Pyta czy masz cos do oclenia i czy masz cos wartosciowego itp.. F
deedee Napisano 15 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2005 Ja w3aśnie a propos tej deklaracji celnej - czy jest jakaś określona kwota powy?ej której mo?na sie spodziewaa jakichś op3at? Chodzi mi o to czy jeśli wpisze, ?e wwo?e coś o jakiejś tam wysokiej wartości to bede musia3a coś zap3acia? Jakiś podatek czy coś? Mo?e to g3upie pytanie, ale skoro sie pytają o wartościowe przedmioty to pewnie sie coś za tym kryje.
Flame of Udun Napisano 15 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2005 Ja w3aśnie a propos tej deklaracji celnej - czy jest jakaś określona kwota powy?ej której mo?na sie spodziewaa jakichś op3at? Chodzi mi o to czy jeśli wpisze, ?e wwo?e coś o jakiejś tam wysokiej wartości to bede musia3a coś zap3acia? Jakiś podatek czy coś? Mo?e to g3upie pytanie, ale skoro sie pytają o wartościowe przedmioty to pewnie sie coś za tym kryje. Jesli masz powyzej 10 tys usd to musisz to zdeklarowac. Jesli masz jakis sprzet/rzeczy w handlowych ilosciach to tez musisz zdeklarowac i zostanie to oclone. F
wiola Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 Przeczytalam tu, ze jesli lece dalej, czyli mam przesiadki ( a mnie czekaja az dwie we Frankfurcie i Denver ) to nie odbieram bagazu? Wiola
Chomik Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 Przeczytalam tu, ze jesli lece dalej, czyli mam przesiadki ( a mnie czekaja az dwie we Frankfurcie i Denver ) to nie odbieram bagazu?Wiola Correct :wink:
wiola Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 Dziekuje Pozdrawiam, z calą pewnoscia to nie jest oststnie pytanie, lecz wprost przeciwnie :wink:
SantaCruz_CA Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 Przeczytalam tu, ze jesli lece dalej, czyli mam przesiadki ( a mnie czekaja az dwie we Frankfurcie i Denver ) to nie odbieram bagazu?Wiola we frankfurcie nie, ale w denver tak - bo tam przechodzisz przez clenie. ale w drodze powrotnej najprawdopodobniej nie bedziesz musiala odbierac bagazu w denver, wiec jak go nadasz tam w tym santa (cos) to odbierasz go dopiero w polsce i tu jest clony...
wiola Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 Dziekuje za odpowiedz. Droga powrotna przebiega bardziej normalnie a mianowicie z Chicago do Warszawy i stad do Gdanska. To zdecydowanie -mam nadzieje- prosciej. A o Denver zapamietam i mam nadzieje,ze sobie poradze. Musze Pa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.