casandra Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 Mam ważna widze narzeczenska od marca I nie wiem jak wydostac sie z kraju zanim moja Wiza wygasnie ( zostało mi Tylko 3 tygodnie) ambasada twierdzi ze nie moge leciec z Polski ,bo nie jestem jeszcze zona , a gdy wiza wygasnie to bede musíala jeszcze raz sie ubiegac !
Roelka v.2 Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 Z tego co wiem z wiza K1 mozesz leciec do USA. Musisz tylko spedzic 14 dni poza strefa Schengen i wyleciec z kraju ktory nie jest objety tym banem.
ilon Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 Niech ktos madrzejszy sie wypowie, ale jezeli K1 byla przyznana przed shutdownem i zakazem podrozowania to nie jest sie zwolnionym z bana?
casandra Napisano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 No wlasnie ja dostalam wize na poczatku marca ( kilka dni przed zamknieciem granic ) i nadal nie moge leciec z Polski. Ambasada twierdzi ze musze czekac ale zaraz Mi Wiza wygasnie . Nigdzie nie moge znalesc informacji na ten temat .
Roelka v.2 Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 6 minutes ago, casandra said: No wlasnie ja dostalam wize na poczatku marca ( kilka dni przed zamknieciem granic ) i nadal nie moge leciec z Polski. Ambasada twierdzi ze musze czekac ale zaraz Mi Wiza wygasnie . Nigdzie nie moge znalesc informacji na ten temat . To prawda, ze nie mozesz leciec z Polski. W tej chwili strefa Schengen objeta jest zakazem podrozy do USA. Aby wyjechac musisz najpierw opuscic strefe Schengen na 14 dni i potem leciec do USA (bez podrozowania z/przez Schengen). K1 niby nie ja objete wyjatkiem od bana - ale skoro masz wize wydana przed banem, to wedlug mnie nie powinnas miec problemu z podroza. A jakby co - waznosc wizy K1 mozna bodajze przedluzyc.
casandra Napisano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 A jak sprawdzic z skad moge ewentualnie wyjechac .? Ambasada twierdzi ze jak Wiza mi wygasnie ( to bede musiala jeszcze raz sie ubiegac ) dla mnie to bardzo dziwne ze nie Chca przedluzyc wizy
Roelka v.2 Napisano 27 Lipca 2020 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2020 4 minutes ago, casandra said: A jak sprawdzic z skad moge ewentualnie wyjechac .? Ambasada twierdzi ze jak Wiza mi wygasnie ( to bede musiala jeszcze raz sie ubiegac ) dla mnie to bardzo dziwne ze nie Chca przedluzyc wizy Mozesz wyjechac z kazdego kraju, ktory nie jest w Schengen.
Katasia Napisano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2020 On 7/27/2020 at 5:00 PM, casandra said: Dziekuje @casandra czy udało Ci się wlecieć do Stanow? Jestem w podobnej sytuacji i bardzo przyda mi się pomoc :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.