Gearz Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 cześć, będę sie starał o zieloną kartę, ale tak sobie rozmawiałem z rodzicami to mój tata wygrał zieloną kartę około 20 lat temu. Na pewnej stronie przeczytałem; Jak wyjechać do USA bez udziału w loterii wizowej?. Sprawdź, czy nie jesteś...Synem lub córką obywatela USA, synem lub córką (poniżej 21 lat) osoby mającej pozwolenie na pobyt stały w USA (posiadacz Zielonej Karty)Pozamałżeńskim synem lub córką (w wieku 21 lat i więcej) osoby mającej pozwolenie na pobyt stały w USA (posiadacz Zielonej Karty) Czy to coś w ogóle da? Czy mój tata po tylu latach może odnowić kartę i w jakiś sposób mi pomoc z wyjazdem?
Sebol83 Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 Ale wygrał zieloną kartę i co... ? Wyjechał do USA? Mieszka tam? Jest obywatelem?
kzielu Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 Za mało szczegolow jak Sebol wyżej napisał - jeżeli nie mieszka w US albo (trochę tak brzmi) wygrał ale nigdy nie wyjechał to w ogóle tej zielonej karty nie miał. Jeżeli wyjechał ale nie mieszka od dłuższego czasu to też w praktyce jej nie ma. Poza sytuacja gdy mieszka w US to wygrana kiedyś tam jest bez znaczenia z punktu ewentualnego sponsorowania.
Roelka v.2 Napisano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2020 Jak tata wygral 20 lat temu zielona karte i nawet jak wyjechał na troche i zaraz wrocil to nie ma czego odnawiac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.