Gearz Posted December 7, 2020 Report Share Posted December 7, 2020 cześć, będę sie starał o zieloną kartę, ale tak sobie rozmawiałem z rodzicami to mój tata wygrał zieloną kartę około 20 lat temu. Na pewnej stronie przeczytałem; Jak wyjechać do USA bez udziału w loterii wizowej?. Sprawdź, czy nie jesteś...Synem lub córką obywatela USA, synem lub córką (poniżej 21 lat) osoby mającej pozwolenie na pobyt stały w USA (posiadacz Zielonej Karty)Pozamałżeńskim synem lub córką (w wieku 21 lat i więcej) osoby mającej pozwolenie na pobyt stały w USA (posiadacz Zielonej Karty) Czy to coś w ogóle da? Czy mój tata po tylu latach może odnowić kartę i w jakiś sposób mi pomoc z wyjazdem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebol83 Posted December 7, 2020 Report Share Posted December 7, 2020 Ale wygrał zieloną kartę i co... ? Wyjechał do USA? Mieszka tam? Jest obywatelem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted December 7, 2020 Report Share Posted December 7, 2020 Za mało szczegolow jak Sebol wyżej napisał - jeżeli nie mieszka w US albo (trochę tak brzmi) wygrał ale nigdy nie wyjechał to w ogóle tej zielonej karty nie miał. Jeżeli wyjechał ale nie mieszka od dłuższego czasu to też w praktyce jej nie ma. Poza sytuacja gdy mieszka w US to wygrana kiedyś tam jest bez znaczenia z punktu ewentualnego sponsorowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted December 7, 2020 Report Share Posted December 7, 2020 Jak tata wygral 20 lat temu zielona karte i nawet jak wyjechał na troche i zaraz wrocil to nie ma czego odnawiac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gearz Posted December 7, 2020 Author Report Share Posted December 7, 2020 dobra, okej dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.