Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie oczekiwania na Interview...

ciekawski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę tych, którzy już mają to za sobą - napiszcie po jakim czasie od otrzymania pakietu z zaproszeniem mieliście spotkanie z konsulem w ambasadzie?

Jestem właśnie w trakcie oczekiwania na pakiet z zaproszeniem do ambasady, a chciałbym obliczyć w przybliżeniu kiedy spełni się "mój amerykański sen" :D

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających.

• 3 tygodnie później...

Napisano

nie chodzi o loterie dv, chodzi o zwyczajny program laczenia rodzin, kategoria IR2, wiem ze dostane zaproszenie do ambasady w przeciagu 2-3 tygodni. chodzi o to ze nie wiem na kiedy bede mial w tym zaproszeniu wyznaczone spotkanie z konsulem. i o to wlasnie pytam ludzi ktorzy maja to za soba - ile dostali czasu od ambasady na zrobienie badan itp.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nie chcialem zakladac nowego tematu tylko po to zeby zadac to pytanie wiec pytam tutaj i mam nadzieje na odpowiedz :)

Dostalem pakiet z zaproszeniem na Interview a w nim formularze DS-230 part I i II etc. Czy mam je jeszcze raz wypelniac skoro byly wyslane do Centrum Wizowego w USA przez moja mame? Wydaje mi się ze skoro wszystkie dokumenty byly wysylane do USA to oni powinni je przeslac do ambasady w Warszawie no i po mojemu konsul powinien miec to wszystko przyszykowane jeszcze przed poproszeniem mnie do tego swojego magicznego okienka na ul pieknej. Dobrze rozumuje ?

Napisano

W przypadku wizy imigracyjnej odsyla sie wypelniane dokumenty faksem badz mailem. Moj syn dostal takie dokumenty, prosili o odeslanie i wtedy ustala termin rozmowy. Z tego co piszesz ty juz masz zaproszenie na rozmowe wiec najlepiej bedzie jak zadzwonisz do sekcji wiz imigracyjnych tel 022 6251042 , tam udziela ci wszystkich informacji.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Bardzo proszę o info kogoś życzliwego, jak przychodzi drugi pakiet tam jest do uzupełnienia jaki rodzaj "utrzymania" wybieramy, wiem ze ze sponsoringiem jest trochę trudno. A pytanie dotyczy oferty pracy. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ona ma wyglądać? Czytałam ze ma być to nie umowa o prace, ale tzw. jak to w usa wydają "PROMISE OF EMPLOYMENT" Czy muszą tam być szczególy zatrudnienia, godziny pracy, stawki, jak długo. BARDZO BARDZO PROSZE KOGOŚ KTO WIE JAK MA TO WYGLĄDA...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...