Xarthisius Napisano 13 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) 52 minutes ago, katarzyna_gawor said: Po 1: Czy ktoś zna jakieś przypadki odmowy przyznania tej wizy i czym to było spowodowane? Bez sensu jest myśleć o tym w ten sposób, tylko się wrzodów nabawisz... Najczęściej to pewnie historia kryminalna, ban ze względu na nielegalny pobyt. Nic co CO mógłby wyciągnąc z kapelusza i Cię zaskoczyć... Raczej wiesz czy coś nabroiłaś. Przynależność do NSDAP w latach 30 ubiegłego wieku i wielożeństwo też są dyskwalifikujące... Ogólnie wszystko to na co w DS-260 odpowiasz "NIE", w tej części gdzie jest mnóstwo pytań zero-jedynkowych. 52 minutes ago, katarzyna_gawor said: -akt małżeństwa (czy ten dokument dokładnie nazywa się odpis skrócony aktu małżeństwa? Bo taki otrzymaliśmy w urzędzie) Nie. Musi być zupełny odpis aktu małżeństwa. W urzędzie wydają odpis taki jaki sobie zażyczysz. 52 minutes ago, katarzyna_gawor said: 1) Oni te kopie zabierają? 2) Czy dowód osobisty jest do czegokolwiek potrzeby czy jedyny dokument to paszport? 3) Czy są jakieś choroby które kompletnie dyskwalifikują aplikantów? 1) Tak. Kopia, w sensie zwykłe ksero. 2) Paszport wystarczy. 3) Tak, ale prawdopodobieństwo, że jesteś na nie chora i nie wiesz o tym jest dość niskie. Rzeżączka, kiła, trąd, gruźlica. Z tego chyba tylko dwie ostatnie się trudno leczy. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Xarthisius 2 Cytuj
9kk Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 Jak długo mniej więcej czeka się na odbiór paszportów po wizycie u lekarza? Cytuj
danielwro Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 39 minut temu, 9kk napisał: Jak długo mniej więcej czeka się na odbiór paszportów po wizycie u lekarza? a czeka sie? zadnych paszportow nie zostawialem na wizycie. Cytuj
9kk Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 32 minuty temu, danielwro napisał: a czeka sie? zadnych paszportow nie zostawialem na wizycie. kurcze przepraszam ale źle sformułowałam pytanie przez to że miałam najpierw interview a później lekarza, chodziło mi o to jak długo się czeka się na odbiór paszportów po wizycie w ambasadzie Cytuj
danielwro Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 4 minuty temu, 9kk napisał: kurcze przepraszam ale źle sformułowałam pytanie przez to że miałam najpierw interview a później lekarza, chodziło mi o to jak długo się czeka się na odbiór paszportów po wizycie w ambasadzie zalezy jaka opcje wybierzesz: osobiscie - 2d, kurier - 3 dnia przywozi 1 Cytuj
9kk Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 40 minut temu, danielwro napisał: zalezy jaka opcje wybierzesz: osobiscie - 2d, kurier - 3 dnia przywozi dziękuję, a co jest potrzebne przy odbiorze kurierem? wystarczy dowód osobisty? Cytuj
danielwro Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 3 minuty temu, 9kk napisał: dziękuję, a co jest potrzebne przy odbiorze kurierem? wystarczy dowód osobisty? dowod i 50 zl per paszport 1 Cytuj
kenadams Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2022 7 hours ago, 9kk said: dziękuję, a co jest potrzebne przy odbiorze kurierem? wystarczy dowód osobisty? Dodam, że w teorii paszport może być wydany tylko do rąk jego właściciela. W przypadku osoby dorosłej, trzeba mieć upoważnienie do odbioru. W przypadku dzieci - akt urodzenia (dowód że jesteś rodzicem). W praktyce pewnie zależy od kuriera. 1 Cytuj
ala2022 Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) częś Rosjan do Bukaresztu przeniesiono Edytowane 19 Lipca 2022 przez ala2022 Cytuj
Deep_euphoria Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 19 Lipca 2022 Tak dostaliśmy wlasnie zaproszenie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi