d_3_5 Napisano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2022 2 godziny temu, Wiwo napisał: 50 mm to 5 cm? Przecież napisane jak byk. Cytuj
illusion Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2022 Czy lekarzowi podczas wizyty trzeba dać takie samo zdjęcie jak podczas interview? Cytuj
9kk Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 26 Czerwca 2022 16 minut temu, illusion napisał: Czy lekarzowi podczas wizyty trzeba dać takie samo zdjęcie jak podczas interview? nie, do lekarza trzeba mieć polskie paszportowe, a na interview amerykańskie 5cmx5cm, o rozmiarach takich jak zdjęcie które załączało się do zgłoszenia w loterii zdjęcia nie mogą być starsze niż 6 msc 1 Cytuj
Justyna234 Napisano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2022 W dniu 22.06.2022 o 23:27, ala2022 napisał: Z ambasadà można załatwić bardzo dużo, szczególnie w takim roku jak dv22. To jest tylko i wyłàcznie ich widzimisię. Najlepszym przykładem jest Rio, które chyba zaakceptowało już z 250 rosyjskich transferów Dziekuje raz jeszcze za pomoc. Ambasada faktycznie wysłała request do KCC i już mam zaproszenie na koniec Sierpnia do Sztokholmu, trzymam kciuki za reszte z was oczekujacych na swoje 2NL 5 1 Cytuj
Claudia24 Napisano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2022 W dniu 22.06.2022 o 20:06, Justyna234 napisał: hej, odpisali ze moje interview jest w Warszawie, no zalamana jestem, podalam miejsce zamieszkania jako Dania w DS. Czy moge do nich pisac zeby to zmienili? Jakies rady? Hej, na jakiego emaila wysylalas zapytanie gdzie obecnie jest Twój wniosek DS? Cytuj
Justyna234 Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 9 godzin temu, Claudia24 napisał: Hej, na jakiego emaila wysylalas zapytanie gdzie obecnie jest Twój wniosek DS? Hej, wyslalam na adres taki jak wszyscy KCCDV@state.gov Tam trzeba tylko miec specjalny format tego maila, co tam ma byc dokladnie w naglowku i w temacie (tj, twoje dane itp) znalazlam gdzies na tym forum 1 Cytuj
ala2022 Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2022 W dniu 28.06.2022 o 20:01, Justyna234 napisał: Dziekuje raz jeszcze za pomoc. Ambasada faktycznie wysłała request do KCC i już mam zaproszenie na koniec Sierpnia do Sztokholmu, trzymam kciuki za reszte z was oczekujacych na swoje 2NL cieszę się, że się udało ;)) 2 Cytuj
tereus Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2022 Cześć, ponieważ powoli acz nieubłaganie zbliża mi się termin rozmowy (pod koniec sierpnia), mam kilka pytań i wątpliwości. Będę wdzięczny jeśli ktoś mi pomoże je rozwiać :) 1. Termin ważności zaświadczenia o niekaralność z UK. Mam zaświadczenie z grudnia 2021. Znalazłem kilka informacji o 12mc, ale wszędzie dotyczyło to zaświadczenia z PL. Z UK jest tak samo? 2. Opis zupełny aktu małżeństwa wystarczy jeden, prawda? Nie potrzebuje dwóch odpisów dla mnie i żony? 3. SSN po przylocie do US ma być przysłany w ciągu 2-3 tygodni, czy w tym czasie mogę normalnie legalnie pracować na podstawie samej wbitki w paszport? Ponieważ nie wiemy czy uda nam się ogarnąć wszystko w ciągu pół roku po rozmowie (firma, praca etc) to zastanawiamy się też nad białym paszportem. Jakby ktoś zerknął na to i potwierdził mi czy wszystko dobrze zrozumiałem. Chyba chronologicznie. 1. Rozmowa i wpis w paszporcie wizy 2. Opłata za zieloną kartę (przed wylotem) 3. W ciągu pół roku (mniej więcej, na wizie jest termin) wylot. Jak pkt 2 i 3 będą spełnione to dopiero zaczną mi wyrabiać GC 4. Czekam na nr ubezp i zieloną kartę (mogę w tym czasie pracować?) 5. Biały paszport – mogę o niego zawnioskować (formularz I-131) zaraz po przylocie? W informacjach jest, że muszę być LPR – jestem automatycznie po przylocie czy muszę mieć GC? 6. Czekam na biometric appointment (ponoć można przyspieszyć, ale to mniej istotne) i dopiero po tym, mogę na spokojnie wyjechać i mieć więcej czasu na ogarnięcie? Póki co tyle mi przychodzi do głowy, będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości pozdrawiam Cytuj
don123 Napisano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2022 Hey mam pytanie? Na stronie dvprogram.state.gov. zmieniła mi się data. Gdy sprawdzałem wyniki losowanie była May 08, 2021. Teraz jest June 06, 2021. Czy ktoś wie o co chodzi i czy może ktoś z oczekujących na zaproszenie ma podobną sytuację? Cytuj
Xarthisius Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 30 Czerwca 2022 3 minutes ago, don123 said: Hey mam pytanie? Na stronie dvprogram.state.gov. zmieniła mi się data. Gdy sprawdzałem wyniki losowanie była May 08, 2021. Teraz jest June 06, 2021. Czy ktoś wie o co chodzi i czy może ktoś z oczekujących na zaproszenie ma podobną sytuację? Kiedys robili update systemu i im sie data przestawila. Chyba wszystkim. Bez znaczenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi