Xarthisius Napisano 13 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) 52 minutes ago, katarzyna_gawor said: Po 1: Czy ktoś zna jakieś przypadki odmowy przyznania tej wizy i czym to było spowodowane? Bez sensu jest myśleć o tym w ten sposób, tylko się wrzodów nabawisz... Najczęściej to pewnie historia kryminalna, ban ze względu na nielegalny pobyt. Nic co CO mógłby wyciągnąc z kapelusza i Cię zaskoczyć... Raczej wiesz czy coś nabroiłaś. Przynależność do NSDAP w latach 30 ubiegłego wieku i wielożeństwo też są dyskwalifikujące... Ogólnie wszystko to na co w DS-260 odpowiasz "NIE", w tej części gdzie jest mnóstwo pytań zero-jedynkowych. 52 minutes ago, katarzyna_gawor said: -akt małżeństwa (czy ten dokument dokładnie nazywa się odpis skrócony aktu małżeństwa? Bo taki otrzymaliśmy w urzędzie) Nie. Musi być zupełny odpis aktu małżeństwa. W urzędzie wydają odpis taki jaki sobie zażyczysz. 52 minutes ago, katarzyna_gawor said: 1) Oni te kopie zabierają? 2) Czy dowód osobisty jest do czegokolwiek potrzeby czy jedyny dokument to paszport? 3) Czy są jakieś choroby które kompletnie dyskwalifikują aplikantów? 1) Tak. Kopia, w sensie zwykłe ksero. 2) Paszport wystarczy. 3) Tak, ale prawdopodobieństwo, że jesteś na nie chora i nie wiesz o tym jest dość niskie. Rzeżączka, kiła, trąd, gruźlica. Z tego chyba tylko dwie ostatnie się trudno leczy. Edytowane 13 Lipca 2022 przez Xarthisius 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9kk Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Jak długo mniej więcej czeka się na odbiór paszportów po wizycie u lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 39 minut temu, 9kk napisał: Jak długo mniej więcej czeka się na odbiór paszportów po wizycie u lekarza? a czeka sie? zadnych paszportow nie zostawialem na wizycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9kk Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 32 minuty temu, danielwro napisał: a czeka sie? zadnych paszportow nie zostawialem na wizycie. kurcze przepraszam ale źle sformułowałam pytanie przez to że miałam najpierw interview a później lekarza, chodziło mi o to jak długo się czeka się na odbiór paszportów po wizycie w ambasadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 4 minuty temu, 9kk napisał: kurcze przepraszam ale źle sformułowałam pytanie przez to że miałam najpierw interview a później lekarza, chodziło mi o to jak długo się czeka się na odbiór paszportów po wizycie w ambasadzie zalezy jaka opcje wybierzesz: osobiscie - 2d, kurier - 3 dnia przywozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9kk Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 40 minut temu, danielwro napisał: zalezy jaka opcje wybierzesz: osobiscie - 2d, kurier - 3 dnia przywozi dziękuję, a co jest potrzebne przy odbiorze kurierem? wystarczy dowód osobisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 3 minuty temu, 9kk napisał: dziękuję, a co jest potrzebne przy odbiorze kurierem? wystarczy dowód osobisty? dowod i 50 zl per paszport 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 7 hours ago, 9kk said: dziękuję, a co jest potrzebne przy odbiorze kurierem? wystarczy dowód osobisty? Dodam, że w teorii paszport może być wydany tylko do rąk jego właściciela. W przypadku osoby dorosłej, trzeba mieć upoważnienie do odbioru. W przypadku dzieci - akt urodzenia (dowód że jesteś rodzicem). W praktyce pewnie zależy od kuriera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 (edytowane) częś Rosjan do Bukaresztu przeniesiono Edytowane 19 Lipca 2022 przez ala2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deep_euphoria Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Tak dostaliśmy wlasnie zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi