Xarthisius Napisano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Just now, Amigo said: Ja mam nr. 11xxx DS- 260 wysłane we wrześniu i też jeszcze nie otrzymałem prośby o dokumenty. Myślę, ze jest duże opóźnienie z powodu Rosjan i Białorusi. Tam gdzie i jak procesuja dokumenty, nie ma znaczenia z jakiego jestes kraju, a nawet regionu. Dobrze byloby unikac tracacych ksenofobia komentarzy. Nikomu z Polski inne nacje w ambasadzie miejsca "nie zabieraja". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 8 minut temu, Amigo napisał: Ja mam nr. 11xxx DS- 260 wysłane we wrześniu i też jeszcze nie otrzymałem prośby o dokumenty. Myślę, ze jest duże opóźnienie z powodu Rosjan i Białorusi. Ludzie co wysłali DSy z początkiem czerwca nie dostali żadnego info a gdzie tam wrzesień........@Xarthisius jest jakaś stronka z info o tych ambasadach, która ile przerabiała w normalnych latach itd ? to jakie info na CEAC można sprawdzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 1 minute ago, micham said: Ludzie co wysłali DSy z początkiem czerwca nie dostali żadnego info a gdzie tam wrzesień........@Xarthisius jest jakaś stronka z info o tych ambasadach, która ile przerabiała w normalnych latach itd ? Oficjalne dane publikuje VO: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-statistics/immigrant-visa-statistics/monthly-immigrant-visa-issuances.html Dane stamtad + dane z CEAC z poszczegolnych lat sa dostepne na mojej stronie: https://dvcharts.xarthisius.xyz/ 1 minute ago, micham said: to jakie info na CEAC można sprawdzać? http://britsimonsays.com/faq/how-to-check-your-case-status-on-ceac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Nie mam pojecia. Trzeba sie orientowac u zrodel, jakie sa warunki w Szwecji ze wzgledu na COVID i jak dziala ich ambasada. STK w normalnych latach procesuje raptem 20-60 case'ow rocznie. Takze ciezko o info z pierwszej reki. Dla odmiany, info o tym jaka Ankara byla beznadziejna, ciezko bylo przeoczyc, bo srodowisko wylosowanych z Turcji jest bardzo glosne na twiterze. Dzieki właśnie się zorientowałam ze złe miejsce interview wybrałam w ds260, mieszkam w Danii i oni podobno skierują mnie i tak do sztokholmu (o ile się doczekam), a ja zaznaczyłam Warszawę, nie wiem tylko czy to tam muszę zmienić w tym formularzu… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Nie wiadomo co tu planować Edytowane 23 Listopada 2021 przez ala2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 16:47, Zetpi napisał: 14xxx to nie jest wysoki numer. Taki średniawy. Raczej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie wiem pod jakim względem większa tolerancja ? W Ameryce jest wszechobecny rasizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 22.11.2021 o 14:11, Xarthisius napisał: Nie. Myslisz, ze "konkurencja" w postaci 2.5k Turkow i jakiejs czesci z 5.7k Iranczykow jest lepsza? BTW, ambasada w Ankarze byla jedna z "najgorszych" w DV21. P.S. Co do rozmow o Bayach, nieruchomosciach, FAANGach czy innych MAMAAch, to moze jakis inny watek, co? Jest ich multum na forum, bo temat czesto sie powtarza, a tu prawie przeoczylem pytanie OP W jakim sensie 'najgorsza' ? Też mnie zastanawia jak polska ambasada umówi tyle spotkań Edytowane 23 Listopada 2021 przez ala2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 23 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 1 hour ago, ala2022 said: W jakim sensie 'najgorsza' ? Też mnie zastanawia jak polska ambasada umówi tyle spotkań Przez dlugi okres czasu nie chcieli umawiac spotkan z DV, mimo ze byli otwarci i procesowali inne wizy. Jak juz otworzyli, to odmowili procesowania Iranczykow (dokladniej to wszystkich spoza Turcji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micham Napisano 23 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) 5 godzin temu, ala2022 napisał: W jakim sensie 'najgorsza' ? Też mnie zastanawia jak polska ambasada umówi tyle spotkań ta placówka jest stosunkowo duża jeszcze nie dawno przerabiała bardzo dużo wiz turystycznych podejrzewam ,ze najwięcej w EU, wiec potencjał jest pytanie czy będzie odpowiednia ilość personelu( częściowo pewnie zmniejszyli go, po przystąpieniu PL do VW) Edytowane 23 Listopada 2021 przez micham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 24 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 W dniu 23.11.2021 o 17:10, Xarthisius napisał: Przez dlugi okres czasu nie chcieli umawiac spotkan z DV, mimo ze byli otwarci i procesowali inne wizy. Jak juz otworzyli, to odmowili procesowania Iranczykow (dokladniej to wszystkich spoza Turcji). możesz podesłać jakiś link ? USA się odniosło jakoś do tego, czy ich nie interesowało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi