Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
57 minut temu, ala2022 napisał:

w Moskwie terminy wizyt u lekarza na maj

tam jest kilkaset % więcej osób wygranych  niż u nas wiec porównywanie tych sytuacji jest bez sensu.

Napisano
1 hour ago, ala2022 said:

na rosyjskim forum napisano, że na dzisiejszym spotkaniu były tylko 2 sprawy z dv, reszta - dużo - turystyczne, więc nie ma chyba jeszcze tej prioryteryzacji DV. Czy to oznacza, że wszystkie spotkania ze stycznia i lutego to osoby z przeprocesowanymi dokumentami wg starych zasad ?

Wiemy, ze jak dotad byly umowione na spotkanie 163 case'y, wiec ciezko zeby byly tlumy osob z DV kazdego dnia w tej sytuacji... Doslownie kilka postow wyzej pisalem, ze zaproszenia na styczen i luty wyszly jeszcze w grudniu. Nie panikuj. Nic w loterii DV (ani zadnym innym procesie imigracyjnym) nie dzieje sie z dnia na dzien. Czekamy na nastepny VB oraz kolejna porcje zaproszen.

Napisano

Az z ciekawosci sprawdzilem. Od 1 stycznia WRW przeprocesowalo 24 case'y. Przez raptem 5 dni roboczych jezeli dobrze patrze na kalendarz i swieta. Co daje srednio 5 dziennie, a jak je grupuja na 1-2 dni w tygodniu to nawet wiecej. Takze to, ze ktos sobie napisze ze "widzial tylko 2 inne osoby" nic znaczy. Tylko sie wzajemnie nakrecacie.

• Like 1
  • Upvote 1
Napisano (edytowane)
W dniu 10.01.2022 o 12:47, laolamiku napisał:

Przy okazji napiszcie proszę swój CN i datę złożenia DS-260. Jestem ciekawa czy jestem odrębnym przypadkiem czy może faktycznie data wysłania DS-260 ma aż tak kluczowe znaczenie. 

CN 1***
DS wysłany w sierpniu
Póki co brak zaproszenia. :)

Edytowane przez Jacek87
uzupełnienie informacji
Napisano
W dniu 10.01.2022 o 12:47, laolamiku napisał:

Cześć!

Czy ktoś z Was otrzymał już zaproszenie na rozmowę do ambasady?

Bardzo ślamazarnie to idzie, zaproszenia dostało nieco ponad 150 osób, ale może akurat znajdą się tutaj Ci szczęśliwcy. Z tego co również widzę, to kolejność CN nie jest szczególnie zachowana i zaproszenia dostały już nawet osoby z CN bliskim 13 000. Ja mam 8XXX i póki co cisza, ale DS-260 wysłałam dopiero w połowie lipca. Podejrzewam, że data wysłania DS-260 na "nowych zasadach" nabrała większego znaczenia, przez co pesymistycznie zapatruję się na swoją sytuację :/

Wiecie może, czy da się sprawdzić kiedy poszczególne CN miały interview w poprzedniej edycji? 

Przy okazji napiszcie proszę swój CN i datę złożenia DS-260. Jestem ciekawa czy jestem odrębnym przypadkiem czy może faktycznie data wysłania DS-260 ma aż tak kluczowe znaczenie. 

My w poprzedniej edycji DV2021 mieliśmy case number  76xx. A termin interwiev mieliśmy na lipiec dopiero. Z resztą przełożyliśmy to na koniec września .Strasznie się to wszystko ślimaczyło .

• Dziękuję! 1
Napisano
W dniu 11.01.2022 o 17:16, Xarthisius napisał:

Az z ciekawosci sprawdzilem. Od 1 stycznia WRW przeprocesowalo 24 case'y. Przez raptem 5 dni roboczych jezeli dobrze patrze na kalendarz i swieta. Co daje srednio 5 dziennie, a jak je grupuja na 1-2 dni w tygodniu to nawet wiecej. Takze to, ze ktos sobie napisze ze "widzial tylko 2 inne osoby" nic znaczy. Tylko sie wzajemnie nakrecacie.

To nie kwestia nakręcania tylko oceny, czy wydawać pieniądze na lawsuit. Biorę pod uwagę dobre i złe strony. Decyzję trzeba podjąć chyba w tym miesiącu, więc nie wiem, czy mogę sobie pozwolić na czekanie na marcowe i kwietniowe interview.

Napisano
12 minutes ago, ala2022 said:

To nie kwestia nakręcania tylko oceny, czy wydawać pieniądze na lawsuit. Biorę pod uwagę dobre i złe strony. Decyzję trzeba podjąć chyba w tym miesiącu, więc nie wiem, czy mogę sobie pozwolić na czekanie na marcowe i kwietniowe interview.

No to jeszcze gorzej, jezeli decyzje o tym czy angazowac sie finansowo w proces sadowy opierasz na bzdurach, ktore ludzie wypisuja na tg. Zaproszenia na marzec powinny byc przed koncem miesiaca.

Napisano

Swoja droga inflacja galopujaca w tych pozwach. W DV-20 za darmo, w DV-21 Curtis bral bodajze $1500 ?, a teraz $2200 pierwszy pozew widze. I jeszcze sobie wybieraja niskie numery zeby bylo "latwiej". Piknie. A mogl czlowiek zostac prawnikiem...

Napisano
28 minut temu, Xarthisius napisał:

No to jeszcze gorzej, jezeli decyzje o tym czy angazowac sie finansowo w proces sadowy opierasz na bzdurach, ktore ludzie wypisuja na tg. Zaproszenia na marzec powinny byc przed koncem miesiaca.

opieram na liczbach, a te wypadają słabo

Napisano
14 minut temu, Xarthisius napisał:

Swoja droga inflacja galopujaca w tych pozwach. W DV-20 za darmo, w DV-21 Curtis bral bodajze $1500 ?, a teraz $2200 pierwszy pozew widze. I jeszcze sobie wybieraja niskie numery zeby bylo "latwiej". Piknie. A mogl czlowiek zostac prawnikiem...

nadal taniej niż obsługa prawna mojej wizy pracowniczej, która jest 2gą opcją. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia