Roelka v.2 Napisano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Na badaniach beda wiedziec jakie musisz miec szczepionki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek87 Napisano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Jestem umówiony na ostatni tydzień lutego na badania. Wygląda to tak, że jadę najpierw na Waryńskiego i z wynikami stamtąd (rtg, krew) jadę na Kosiarzy i tam już cała reszta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 136 spraw na Warszawę na marzec ? Czy mam dobre info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 37 minutes ago, ala2022 said: 136 spraw na Warszawę na marzec ? Czy mam dobre info ? Prawie. 140 (136 EU, 2 AS , 2 AF) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magsasi Napisano 25 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Co oznacza status „in transit”?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 44 minutes ago, magsasi said: Co oznacza status „in transit"? Oznacza, ze KCC "zarezerwowala" dla danego case'u date I godzine interview w ambasadzie. W momencie kiedy ambasada "przyjmie to do wiadomosci" status zmieni sie na ready. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenadams Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Może Was to zainteresować - bazując na danych z https://dvcharts.xarthisius.xyz/index.html, zrobiłem sobie porównanie z poprzednich lat jeśli chodzi o ilość wiz "przerobionych" przez ambasadę w Warszawie, na ok. koniec stycznia (jak i pod koniec roku fiskalnego). Przerobionych tzn. w posiadających statusy "Ready", "Issued", "Administrative Processing" i "Refused" (wiem, że "Ready" to jeszcze nie przerobiona wiza, ale oznacza to przynajmniej zarezerwowany termin interview więc wliczyłem je również). Liczyłem sumując ilość wiz z każdego przedziału dla Warszawy i oto wyniki: DV 2022 22 stycznia: 200 DV 2021 5 marca: 0 koniec roku: 333 DV 2020 5 lutego: 150 koniec roku: 236 DV 2019 19 stycznia: 206 koniec roku: 549 DV 2018 24 stycznia: 217 koniec roku: 587 DV 2017 (dane są tylko z końca roku) koniec roku: 525 DV 2016 - brak danych DV 2015 23 stycznia: 173 koniec roku: 733 Wolę być ostrożny z interpretacją tych danych, ale wydaje mi się że nie jest tak źle, szczególnie patrząc na "normalne" lata i zdolność ambasady do wyciągnięcia w miarę niezłych wyników od stycznia do końca roku (zakładając że nie będzie już takich lockdownow ani banów jak w 2020). Oczywiście szanse zależą też od ilości case'ów na Warszawę, a w tym roku jest ich więcej jak rozumiem (doszła Rosja, tak?). Może @Xarthisius byłby miły potwierdzić moje nadzieje lub rozwiać wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zetpi Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Może Was to zainteresować - bazując na danych z https://dvcharts.xarthisius.xyz/index.html, zrobiłem sobie porównanie z poprzednich lat jeśli chodzi o ilość wiz "przerobionych" przez ambasadę w Warszawie, na ok. koniec stycznia (jak i pod koniec roku fiskalnego). Przerobionych tzn. w posiadających statusy "Ready", "Issued", "Administrative Processing" i "Refused" (wiem, że "Ready" to jeszcze nie przerobiona wiza, ale oznacza to przynajmniej zarezerwowany termin interview więc wliczyłem je również). Liczyłem sumując ilość wiz z każdego przedziału dla Warszawy i oto wyniki: DV 2022 22 stycznia: 200 DV 2021 5 marca: 0 koniec roku: 333 DV 2020 5 lutego: 150 koniec roku: 236 DV 2019 19 stycznia: 206 koniec roku: 549 DV 2018 24 stycznia: 217 koniec roku: 587 DV 2017 (dane są tylko z końca roku) koniec roku: 525 DV 2016 - brak danych DV 2015 23 stycznia: 173 koniec roku: 733 Wolę być ostrożny z interpretacją tych danych, ale wydaje mi się że nie jest tak źle, szczególnie patrząc na "normalne" lata i zdolność ambasady do wyciągnięcia w miarę niezłych wyników od stycznia do końca roku (zakładając że nie będzie już takich lockdownow ani banów jak w 2020). Oczywiście szanse zależą też od ilości case'ów na Warszawę, a w tym roku jest ich więcej jak rozumiem (doszła Rosja, tak?). Może [mention=88479]Xarthisius[/mention] byłby miły potwierdzić moje nadzieje lub rozwiać wątpliwości Dzięki za pracę, którą włożyłeś. Przy okazji Xarthisiusowi za wszystkie liczne przeszłe i przyszłe. Wracając do meritum - za dobrze to chyba nie wyląda zważywszy, że wiz do końca września powinni wydać ok. 5 tys. Czy dobrze kojarzę: ilość casów, które będą dalej chciały/mogły być procesowane razy statystycznie 2 osoby na case? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Nie wiem czy warto to tak porownywac. DV20 i DV21 wogole wyrzucilbym z jakichkolwiek zestawien. Tak samo DV22 przed styczniem. Ze wzgledu na liczbe case'ow przypadajacych na Warszawe w tym roku, porownywanie z innymi latami tez nie za bardzo wychodzi (jakis czas temu doszlismy do wniosku, ze jest ich okolo 2500). Taki trend, ze w pierwszym kwartale roku fiskalnego wydaja mniej wiz niz srednio zawsze byl i to dla wszystkich ambasad. Nie wiele to mowi o tym jak bedzie wygladac reszta FY w tym roku. Z pozytywnych rzeczy: na marzec Warszawa ustalila 140 interviews. To najwiecej w histori odkad sie tym zajmuje. Z negatywnych rzeczy: na marzec Warszawa ustalila 140 interviews. To zdecydowanie za malo, zeby w tym tempie rozdac wszystkie wizy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don123 Napisano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Mam pytanie - czy na termin interwiews ma ma wpływ data złożenia ds-260 czy case number ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi