mcpear Napisano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2021 Wg paragrafu i google'a jest to "Assault" ale nie jest to "Assault causing harm" To co znalazłem to, że: "Assault may or may not involve moral turpitude. Simple assault is generally not considered to be a crime involving moral turpitude. In determining whether a crime involves moral turpitude, we consider whether the act is accompanied by a vicious motive or corrupt mind. Where knowing or intentional conduct is an element of an offense, we have found moral turpitude to be present." (https://www.uscis.gov/sites/default/files/err/H2 - Waiver of Inadmissibility - Criminal - 212 (h)/Decisions_Issued_in_2009/Jan222009_06H2212.pdf)
Justyna234 Napisano 15 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2021 25 minut temu, mcpear napisał: Wg paragrafu i google'a jest to "Assault" ale nie jest to "Assault causing harm" To co znalazłem to, że: "Assault may or may not involve moral turpitude. Simple assault is generally not considered to be a crime involving moral turpitude. In determining whether a crime involves moral turpitude, we consider whether the act is accompanied by a vicious motive or corrupt mind. Where knowing or intentional conduct is an element of an offense, we have found moral turpitude to be present." (https://www.uscis.gov/sites/default/files/err/H2 - Waiver of Inadmissibility - Criminal - 212 (h)/Decisions_Issued_in_2009/Jan222009_06H2212.pdf) Bardzo dziekuje, za odpowiedz. Rozmumiem, ze assault bedzie ciut lepiej niz assault casuing harm... Tutaj to juz chyba na dwoje babka wróżyła, i trzeba liczyc na przychylnosc konsula....
mcpear Napisano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 15 Sierpnia 2021 12 minutes ago, Justyna234 said: Rozmumiem, ze assault bedzie ciut lepiej niz assault casuing harm...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 17 godzin temu, Justyna234 napisał: Hej, Mam wreszcie odpis tego z sadu (na police certificate nie bylo nic wyszczególnione, pod jaki paragraf etc.) i tam jest, ze to 'Section 2 the non-fatal offences against person act.1997'. Nie wiem jak wiele to daje informacji. Opisu samego zdarzenia nie ma, tylko wyrok: 3 miesiące w zawieszeniu, na 120h prac społecznych. No nie wiem, chyba teraz to juz tylko pozostaje czekac i miec nadzieje, ze to jakos przejdzie... Nie chcę Wam nic obiecywać bo nie jestem w stanie ale nie wygląda to źle. Teoretycznie nie powinniście przez to mieć problemów.
Justyna234 Napisano 16 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2021 1 minutę temu, masterr napisał: Nie chcę Wam nic obiecywać bo nie jestem w stanie ale nie wygląda to źle. Teoretycznie nie powinniście przez to mieć problemów. jasne, ze obiecac nie mozesz ale porada zacna, za co dziekuje, nie wyglada to az tak zle, ale to do konca nigdy nie wiadomo. szczerze, to zapomnielismy o tym zupelnie, bo to juz bylo prawie 14 lat temu... wrzuce update'a jak juz bede miala... pewnie dopiero w przyszlym roku lol, ale dzieki raz jeszcze i poki co pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.