Spyrlyk Napisano 28 Września 2021 Zgłoś Napisano 28 Września 2021 Cześć, Mam pytanie , może ktoś miał kiedyś podobna sytuacje. W 2015 roku zostałem posiadaczem "zielonej karty" . Od tamtego momentu byłem w stanach tylko jeden raz , zaraz po jej uzyskaniu. Kartę mam ważna do 2025 roku. Czy jeśli w przyszłym roku będę chciał wjechać na chwilę do USA to zostanę cofnięty? Zaznaczam że nie miałem żadnych poważnych powodów związanych z moją nieobecnością w USA.
Roelka v.2 Napisano 28 Września 2021 Zgłoś Napisano 28 Września 2021 3 hours ago, Spyrlyk said: Cześć, Mam pytanie , może ktoś miał kiedyś podobna sytuacje. W 2015 roku zostałem posiadaczem "zielonej karty" . Od tamtego momentu byłem w stanach tylko jeden raz , zaraz po jej uzyskaniu. Kartę mam ważna do 2025 roku. Czy jeśli w przyszłym roku będę chciał wjechać na chwilę do USA to zostanę cofnięty? Zaznaczam że nie miałem żadnych poważnych powodów związanych z moją nieobecnością w USA. Nikt na 100% nie wie co sie stanie na granicy. Wedlug mnie status rezydenta juz dawno utraciles. 6 lat poza USA jak dla mnie jest jednoznaczne z porzuceniem statusu...
andyopole Napisano 28 Września 2021 Zgłoś Napisano 28 Września 2021 Najprosciej bedzie zrezygnowac z GC i jechac na ESTA. Minimalne ryzyko.
andyopole Napisano 28 Września 2021 Zgłoś Napisano 28 Września 2021 No chyba ze jestes chemikiem. To mam pracę dla Ciebie.
Spyrlyk Napisano 30 Września 2021 Autor Zgłoś Napisano 30 Września 2021 W dniu 28.09.2021 o 20:34, andyopole napisał: No chyba ze jestes chemikiem. To mam pracę dla Ciebie. Nie jestem dzieki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.