KasiaKo Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2021 Witam, Czekam na wizę w kategorii F2B, jako dziecko (powyżej 21 roku stanu wolnego) rezydenta moja data to marzec 2019, więc jeszcze jest trochę tego czekania I mam pytanie! Posiadam 3 letnie dziecko i aktualnie jestem w ciąży. Jak to wyglada w takim przypadku? Czy moje dzieci dostaną automatycznie wizy ze mną czy mój tato musi je jakoś w petycji 'dopisać' ? :)
kzielu Napisano 2 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2021 34 minutes ago, KasiaKo said: Witam, Czekam na wizę w kategorii F2B, jako dziecko (powyżej 21 roku stanu wolnego) rezydenta moja data to marzec 2019, więc jeszcze jest trochę tego czekania I mam pytanie! Posiadam 3 letnie dziecko i aktualnie jestem w ciąży. Jak to wyglada w takim przypadku? Czy moje dzieci dostaną automatycznie wizy ze mną czy mój tato musi je jakoś w petycji 'dopisać' ? Beda derivative beneficiaries wiec dostana automatycznie - jezeli oczywiscie Twoja priority date nie stanie sie current po tym jak skoncza 21 lat (zgrubnie - bo jest CPSA ktore troche pomaga).
KasiaKo Napisano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 14 hours ago, kzielu said: Beda derivative beneficiaries wiec dostana automatycznie - jezeli oczywiscie Twoja priority date nie stanie sie current po tym jak skoncza 21 lat (zgrubnie - bo jest CPSA ktore troche pomaga). Co to jest CPSA? Bo ja jestem zielona w tych tematach.
kzielu Napisano 3 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 3 hours ago, KasiaKo said: Co to jest CPSA? Bo ja jestem zielona w tych tematach. CSPA (typo zrobilem) - child status protection act ktory daje dzieciom imigrantow dodatkowy margines po przekroczeniu 21 lat (po ktorym to nie sa uwazane za dzieci w rozumieniu prawa imigracyjnego)
KasiaKo Napisano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 3 hours ago, kzielu said: CSPA (typo zrobilem) - child status protection act ktory daje dzieciom imigrantow dodatkowy margines po przekroczeniu 21 lat (po ktorym to nie sa uwazane za dzieci w rozumieniu prawa imigracyjnego) Myśle, że nie skończą 21 tzn myślę, że dostanę wcześniej - mam taką nadzieje! ale ogólnie moje dzieci nie przeszkadzają w tej petycji ktora złożył moj tato? Dobrze rozumiem?
kzielu Napisano 3 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2021 48 minutes ago, KasiaKo said: ale ogólnie moje dzieci nie przeszkadzają w tej petycji ktora złożył moj tato? Dobrze rozumiem? Zdecydowanie nie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.